Made in Србија

Pro Evolution Soccer 2009 / 2010 / 2011 опис

PES 2009Обзиром да сам блоговање остављао по страни доста дуго, са причом "Ма, кад стигнем..." хтео сам да отворим ову годину са описом игре коју сам имао прилике да играм.

Професионална Еволуција Фудбала 2009 је донела Лигу Шампиона и "искуство гледаоца" које има на ТВ пријемнику је идентично са оним што ће добити у игри. Отварање новог меча почиње са приказивањем куполе стадиона састављеног од звезда, прелаз преко трибина, до махања дечака и девојчица са великом "заставом" на средини терена.

Имена играча и тимова су испоштована, али до границе лиценце коју са собом носи најаче фудбалско такмичење у Европи. (Даље)

Adobe Photoshop грешке (тј. error's) #1

Творци овог већ легендарног програма посветили су пажњу скоро сваком детаљу, да буде на правом месту и да буде искоришћен на прави начин. Управо приликом рада у Photoshop CS3 Extended, дошао сам до занимљиве грешке.

Уствари то и није толико грешка колико збуњујући баг (bug - буба, случајна грешка у програму).  При покушају да дефинишем једну четкицу, добио сам следећу грешку.

"Could not complete the Define Brush Preset command because of a program error."

Обавештење о насталој грешки не говори апсолутно ништа што би било од помоћи, јер не пријављује како би грешка могла да се исправи и до чега је уопште дошла.

 Ствар је релативно проста, четка коју сам хтео да направим је била беле боје, а то програм није умео да протумачи и дефинише њен обрис потребан за четку, и поред тога што је четка већ била спремна (позадина је била транспарентна). Решење овог проблема је релативно лако.

Ctrl+Click (на иконицу лејера) » D » Alt+Backspace - тиме ће ваша четка поцрнети и моћићете да дефинишете четку. Ово је најбрже и најлакше решење, и примењиво је у свакој верзији Photoshop-а.

Најлепши блог

Повратак ЏедајаПосле тачно два дана, и који сат и минут приде, комплетирана је прва фаза (ре)дизајнирања блога - Шљива са мало ћирилице. Па, шта мислите? Хоће ли издржати потенцијалне терористичке нападе?

Између осталог још једна ствар је данас окончана, делимично додуше, а то је вашар у Трнави. Остало је још вечерас да се мало деца поиграју на вртешкама и рингишпилу. Можда буде и нека прилика за фотографисање, али сигурно (надам се Боже) да неће бити компајлираног квад-окто звука који тако милозвучно прави ту дивну и складну какофонију.

Фаза један је готова. Остало је још да се среди претрага (као и део за претрагу), затим систем за читање пуног текста, и на крају сређивање коментара. Други део овог подухвата ће бити после краће паузе, јер и ја имам душу, па мало да одморим.

Узгред, поздрав људима из Администрације, вечерас сам им закерао пар пута што сајт није радио, али шта да радим када ја тада радим. Најлепши блог, неће сам од себе да се створи. :)

Морао сам да ставим исту сличицу, то је ипак култна ствар.

Повратак Ш

Повратак ЏедајаПрошло је много, чак и превише времена да бих ја поново сео за рачунар и написао нови унос на свом блогу. Разлога превише, оправдања никада доста. Било како било, ви сада читате овај нов текст са мог, делимично редизајнираног блога. Неки се можда сећају (домаћица, дмц...) на шта је то личило.

Ово што видите је делимично завршен посао. Остало је још цела десна страна да се реформатира као и футер. Ваљда ћу се на то дати сутра (увече).

Пре тога да чујем како сам вам недостајао, и како је ова сцена блоговања била мртво море до тренутка када сам поново ступио на сцену.

Ево, оправдавам зашто стојим на листи најбољих, још увек. (Даље)

Живот је некад жут, некад сив

Вако...

Млого ствари се издеш-гађало па је ред да их објавим овако, овде. А пре свега тиме штедим време да свакоме појединачно јавнем шта се дешава.

Елем од моје неодговорности и лењости (што да се лажемо?) нисам се посветио, па скоро, свему.
Та половичност је баш ударила са свих страна.  Да ли је време ограничавајући фактор или концепт времена, остаје ми да са још којим љетом господњим видим.

 (Даље)

Ш? Немања?

Немања Ћососвић

Немања је садашњи студент ВШТСС-а, а бивши ТФ-а. Професионално се бави веб дизајном, оснивач је PlumTS Inc. групе и портала града Чачка ЧаКућица. Увек је активан у сфери информационих технологија, мултимедије и интернета. Члан је BENCHmark форума, са статусом модератора.
Хобији су му научна фантастика, филмови, фотографија, рад у студентском часопису IndexPRESS и пливање.
Тренутно живи у околини Чачка, Србија.