Made in Србија

Block Viber Desktop Ads on Mac (2017, macOS)

Viber Desktop has introduced annoying ads that are showing up over the conversation list when you start scrolling through your previous conversations.

Here is how to block annoying ads on Viber Desktop for macOS

STEP 1

Start by opening Terminal app either by using Spotlight search or Launchpad or going through Finder > Applications > Ulilities > Terminal.

Open Terminal

STEP 2

Paste the following code and enter your password.

sudo nano /private/etc/hosts

Alternatively you could go through Finder > Go > Go to Folder...(Shift+Cmd+G) and open the /private/etc/ file path, and then open hosts file, but this is much faster.

STEP 3

Scroll to the end of file and add the following:

127.0.0.1 ads.viber.com

STEP 4

Now exit the editor. Don't worry it will as us to save before quiting.

While in editor press:

CTRL+X

Now confirm saving by pressing:

Y

STEP 5

Yaaay! You are done. Quit Viber and open it again. There should be no ads.

NiiT biZbuZZ ~ Ниш у Октобру

Бил предаје...Пре неколико месеци је на сајту DevProTalk најављено да ће у Октобру у Нишу бити одржана конференција, како најаве кажу, препознатљива по веома опуштеној атомосфери.

Будући да сам лично био кум овој конференцији ( у мањој или већој мери  ), позивам Вас да се укључите, свако према својим могућностима, у ово веома занимљиво догађање. Планирају се посетиоци из целе бивше Југославије.

 (Даље)

Хамлет се вратио, и није срећан!

Арнолд Шварценегер - Са томпусом у устима Као што знате, не пишем кратке теме. Пре свега јер сматрам да је писање ради писања глупо, најблаже речено.

Али када је у питању акциони херој нашег детињства онда апсолутно има времена за писање и пискарање.

Арнолд Густав Шварценегер "Arnold Schwarzenegger" је рођен 30.тог Јула давне 1947. године у Тхалу у Аустрији. Надимак му је Аустријски храст, јасно је као дан због чега.

Оно што је мене подстакло да напишем нешто о овом човеку је видео који сам нашао на YouTube. Интересује Вас? Идемо даље...

 (Даље)

Жао нам је нема

Ова тема се тиче претходне и сама се надовезује. Ево епилога шта се даље десило.

После два дана и 20так мејлова између мене и људи у Сезаму, морам да додам врло љубазних људи, све похвале, и једног телефонског разговора. Потврђено ми је све оно што ми је обећано. А то је 256к конекција, са првим месецом и set up ом бесплатно.

Срећан сам био није да нисам, АЛИ!!!!! није све тако лепо... 


 (Даље)

UFO - мали зелени?

Наравно сви смо се од кад је века и света питали да ли има живота негде другде.  Неки чак сматрају да га и овде има превише (у негативном контексту).

 (Даље)

Ш? Немања?

Немања Ћососвић

Немања је садашњи студент ВШТСС-а, а бивши ТФ-а. Професионално се бави веб дизајном, оснивач је PlumTS Inc. групе и портала града Чачка ЧаКућица. Увек је активан у сфери информационих технологија, мултимедије и интернета. Члан је BENCHmark форума, са статусом модератора.
Хобији су му научна фантастика, филмови, фотографија, рад у студентском часопису IndexPRESS и пливање.
Тренутно живи у околини Чачка, Србија.