Made in Србија

Жао нам је нема

Ова тема се тиче претходне и сама се надовезује. Ево епилога шта се даље десило.

После два дана и 20так мејлова између мене и људи у Сезаму, морам да додам врло љубазних људи, све похвале, и једног телефонског разговора. Потврђено ми је све оно што ми је обећано. А то је 256к конекција, са првим месецом и set up ом бесплатно.

Срећан сам био није да нисам, АЛИ!!!!! није све тако лепо... 


Као што сам очекивао од Телекома и њиховог ADSLа, њега у мом крају неће бити барем не одмах. Ако је неко у међувремену заборавио живимо у земљи Србији. Или како је један дечко то лепо протумачио Народна Република Банана са Новим Уставом.

Но, ипак реда ради, ја сам одлучио да покренем ствари са мртве тачке. А како? Тако што ћу да напишем мејл Телекому. Ево га...

 

 

"Postovani monopolisticki gadovi iz Telekoma,

Ja sam Vas mali jadni privatni korisnik iz Trnave ( grupa 032, broj 285 371 ) i resio sam da Vas podsetim da i u ovom malom seocetu ( mada vise lici na prigradsko naselje ) zive ljudi kojima je posao ili osnovna potreba internet.

Razumem Vase cudjenje, otkud to da se neko buni na Vase savrsene usluge i jos bolje cene. Imao bih par pitanja:

1. Kada cete uvesti novu centralu u Trnavu, kako bih i ja, kao i moji drugari iz Bazela ( Svajcarska ), Colorada ( USA ), Londona ( Engleska ) mogao da koristim ansihronu digitalnu pretplatnicku liniju ( a u narodu poznata kao ADSL ), broadband internet konekciju, koju vi tako lepo nudite i hvalite se sa istom.

2. Da li je uredu da ja koji mesecno trosim telefona koliko dve prosecne firme, sam Vam manje vazan potrosac od komsija iz Atenice? Naravno, kakvo glupo pitanje, pa u Atenici zivi Velimir Ilic, a u Trnavi niko bitan i ko mene, da prostite, sisa. Bitnije je 20tak dana pre uvodjena ADSLa Atenici dati novu centralu, a ostalima nek se cesu iza usiju.

3. Kada cete smanjiti cenu usluga za fiksnu telefoniju?

Toliko, hvala.

Srdačno,
Nemanja Ćosović Vas verni potrosac
"

 

Шта мислите. шта ће ми одговорити? :) 

 

 


Коментари на текст

 1. 17/02/2007 | 07:45
  dmc

  Salis se zar ne? :)) Pa pazi.. kod nas ti samo grad i par vecih naselja ima digitalnu centralu koja je uslov za ADSL.. nisam skontao kod tebe sta je problem? znaci nemas digitalnu centralu u toj trnavi?? ... AKo nemas.. moras prvo da cekas telekom da nabavi digitalnu za trnavu... no do tada moze i brada da ti poraste :((( ... Sta reci sem da i ja sve vise ozbiljnije razmisljam o dvosmernom satelitskom internet linku!!....

 2. 17/02/2007 | 09:37

  Bas si im pokazao! Verujem da su se smrzli od tvog pisma sa blago nepriljateljsko sarkasticnim tonom.Steta sto nema YU font, ali ovako mnogo interesantnije zvuci tvoje pismo. Salu na stranu telekom je kao neka polu-verska ustanova, nema ko da ih kontrolise sputava i smeta u pljackanju jadnim krajnih mikroskopskih korisnika, udri brigu na veselje. Mi placamo astronomske cene za usluge tipa pakistanskog telekomunikacionog servisa, verujem da jermenija ima vecu mrezu adsl-a nego mi.

 3. 17/02/2007 | 10:06

  Искрено, не бих сада ишао толико далеко и толико озбиљно да се сада упоређујемо са Јерменијом, да не би смо изазвали међународни инцидент на блогу.
  Ми смо ипак негде у рангу са централним деловима Албаније ( не мислим на Албани у Сједнињеним Америчким Државама, већ на ове испод нас ).
  Могу да потпишем да барем 25% каблова у Србији и бандера су оставили немци кад су се повлачили 45те.

  Према речима упућених у Трнави постоји дигитална централа, али колико је дигитална, остаје да се види... Вероватно сада користе два мајмуна и једног опопсума да пребацују каблове за везу у централи, шта да се ради, јефтина радна снага.

 4. 20/02/2007 | 19:59
  III

  po uvodu pisma
  očekuj ih svaki čas
  samo što ti nisu zakucali
  ali dalja tazrada i nije nešto
  a i nije ćirilica
  :D

 5. 22/02/2007 | 07:51
  Tay

  Стварно ми није јасно
  зашто си "телекомовцима"
  писао на латиници???
  Моја искуства су неупоредиво
  слабија. Мој град има дигиталну
  централу, имам ИСДН и АДСЛ али ни једно
  ни друго не ради, јер за неких три до четири дана, одокативно, рече Тасић, ИСДН не подноси АДСЛ и док се то не поправи мора да се чека.
  Него шта!
  Србија Бато!

 6. 22/02/2007 | 15:54

  Зато што су неписмени?

  Према важећем закону, званично писмо у држави Србији је ћирилица.
  Међутим обратите пажњу на рачуне који уредно сваког месеца стижу из "Telekoma". Све је написано на latinici.
  То ми није јасно, државно предузеће па фактуре испоставља на latinici, мало ми је то лицемерно, када ови из ДССа или било које друге странке, када их у Двоуглу питају, да ли сте за ћирилицу или латиницу. Обично им је одговор ћирилицу, а од тога ни трага ни гласа.

  Србија, све је могуће...

  ISDN не подноси ADSL??? Како сад па то?

 7. 25/02/2007 | 22:47

  oblog je bezveze,idem ja kod blaze

 8. 01/04/2007 | 04:41

  Е, ја сам се тако, сећам се, нервирао, што сам морао да зовем Београд да бих се "окачио" на нет. Онда су као увели локални број, па сам звао у локалу, али су, отприлике два дана после, укинули ону фору, после 9 увече један позив - један импулс

  Онда сам се одселио у БГ... Био први који је увео ADSL. Платио сам бога оца, све супер, само што је аплоад био толико слаб, да сам хтео да плачем

  Е, сад сам се преселио у Италију
  Имам 10 MB/s ADSL у оба правца, за бедних 50 еура месечно. Ако ми буде требало више, у улазу зграде имам и оптички кабл. А да не помињем да је цео град покривен 1 mb/s бежичном мрежом, која је потпуно бесплатна. И наравно, УМТС конекција од 315 KB/s преко мобилног телефона, 70% покривености. Сад су још избацили и нешто ново, заборавио сам како се зове, 6 MB/s преко моба, али то још нису стигли свуда да пусте.
  Јесте да нема бурек и јогурт испред зграде, али тога сам спреман де се одрекнем...

  капирам, док у Трнаву стигне АДСЛ, овде ће и телепорт да има у свакој кући...

Оставите коментар

Додај коментар

Коментар ће бити проверен пре него што се објави.

Запамти ме

Ш? Немања?

Немања Ћососвић

Немања је садашњи студент ВШТСС-а, а бивши ТФ-а. Професионално се бави веб дизајном, оснивач је PlumTS Inc. групе и портала града Чачка ЧаКућица. Увек је активан у сфери информационих технологија, мултимедије и интернета. Члан је BENCHmark форума, са статусом модератора.
Хобији су му научна фантастика, филмови, фотографија, рад у студентском часопису IndexPRESS и пливање.
Тренутно живи у околини Чачка, Србија.