Made in Србија

Топ 10 поп-рок песама из бивше Југе

ЈугославијаДа не вас не бих уводио у текст као Мирко Цветковић у Европску унију, прелазимо одмах на ствар, а то су мени лично драге песме из бивше нам федерације created by Tito™. Наравно, дужно поштовање свим дедовима и прадедовима који су учествовали из ових или оних разлога у стварању светлије будућности за нас данас.
Кратка порука њима "Ви сте успели, ми смо сјебали ствар.".

Искрен да будем, наслов овог текста је био Топ 10, али убрзо након што сам прошао кроз своју фонотеку, та цифра је почела нагло да расте и достигла број од 50 песама. Тако да је ово ужи избор, ужег избора.

Да неко не помисли да намећем свој музички укус, ово је само пресек песама из једне сфере која је део свих нас и које ја волим слшам, у зависности од расположења и тренутка.

Надам се да ће вас избор присетити на неке песме које нисте чули у скорије време и вратити (оне који су били тада рођени) у период када су живели слободно.
 (Даље)

Pro Evolution Soccer 2009 / 2010 / 2011 опис

PES 2009Обзиром да сам блоговање остављао по страни доста дуго, са причом "Ма, кад стигнем..." хтео сам да отворим ову годину са описом игре коју сам имао прилике да играм.

Професионална Еволуција Фудбала 2009 је донела Лигу Шампиона и "искуство гледаоца" које има на ТВ пријемнику је идентично са оним што ће добити у игри. Отварање новог меча почиње са приказивањем куполе стадиона састављеног од звезда, прелаз преко трибина, до махања дечака и девојчица са великом "заставом" на средини терена.

Имена играча и тимова су испоштована, али до границе лиценце коју са собом носи најаче фудбалско такмичење у Европи. (Даље)

Дроље, Фуксе и Шљам

Veliki Brat Logo Када сам пре неколико месеци за телевизијску кућу B92 рекао да је оличење декаденције, грдно сам погрешио. Извините.

Ви сте нешто много горе од тога, али игледа да ја не могу, поред све добре воље ( ако је још увек има ), да Вас опишем у таквој краткој дефиницији. Па ћу морати да образложим у мало дужем тексту, без да од тога правим специјал.

Искрено ме занима да ли би г. Веран Матић, Маша Милеуснић, Александар Стојановић, Живана, Тања, Аца ( временска ), сви запослени у B92 посадили своју децу испред телевизора и пустили их да гледају Великог Брата?

Да, да, сигрурно. ( Опасност, сарказам на 240%! )

 (Даље)

Одакле су Симпсонови?

Хомер СимпсонОдлучио сам да се пребацим на мало ведрије теме, ако је то иоле могуће.
Било како било, данас мојим цртаним јунацима чији сам велики љубитељ, неко ће рећи: "Па да, кад личиш на Хомера.", добро и то је тачно, сем што имам много више косе.
Али једноставност серије и њено шармантно презентовање ме увек одушевљава. Вероватно зато што нам показује једну праву нуклеарну породицу.
 
Било како било, данас је последњи дан за гласање о томе одакле су Симпсонови заиста. Сви знамо да су из Спрингфилда, али никада није наведено из које државе, па данас се то одлучује. 
 (Даље)

Ш? Немања?

Немања Ћососвић

Немања је садашњи студент ВШТСС-а, а бивши ТФ-а. Професионално се бави веб дизајном, оснивач је PlumTS Inc. групе и портала града Чачка ЧаКућица. Увек је активан у сфери информационих технологија, мултимедије и интернета. Члан је BENCHmark форума, са статусом модератора.
Хобији су му научна фантастика, филмови, фотографија, рад у студентском часопису IndexPRESS и пливање.
Тренутно живи у околини Чачка, Србија.