Made in Србија

macOS High Sierra Patcher hdiutil error

Problem using macOS High Sierra Patcher? How to fix hdiutil: attach failed - Resource busy

If you are an owner of an older Mac computer (in my case Mac mini Late 2009 - Mac mini 3,1), then you've probably wondering why has Apple denounced those older models in terms of Mac OS upgrade

Well, the stock machine is rather slow, the base versions had Intel's Core2Duo CPU's fom the P series that were mostly targeted to laptops.

Having just 2GB of RAM and a 5400RPM 160GB SATA drives made them a bit sluggish. When it comes to them running High Sierra, it would seem more like "walking" than running.

However, some of those machines can be upgraded to 8GB of RAM alongside a fresh boost of storage space in terms of nimble SSD.

Long story short, now you are able to install High Sierra on your machine by uinsg a macOS High Sierra Patcher created by dosdude1.

Video tutorial: Installing macOS High Sierra on older Mac's

Here you can see the complete How to Install macOS High Sierra on an Unsupported Mac - YouTube tutorial created by the dosdude1.

hdiutil: attach failed - Resource busy

Open Terminal > Paste the command:

hdiutil info | grep /dev/disk | grep partition | cut -f 1 | xargs hdiutil detach

Terminal screenshot of macOS High Siera hdiutil fix

There, all good!

Cause of hdiutil: attach failed - Resource busy

Looking into building a USB flash drive with macOS High Sierra image I've ran into a problem that happened after the initial macOS High Sierra download and trying to add the macOS High Sierra to the USB drive.

The issue was with the hdiutil unabling to mount the image and thus failing the process by reporting the resource as busy.

The solution, outlined in the initial part of this article was found on GitHub when a problem appeared with Oracle's VirtualBox on macOS Sierra.

Hope it shines a little bit more light on the issue. Cheers!

If you can, donate!

One litte thing at the end. If you can and you are able to do so, donate. If you can't just spread the word.

PayPal screenshot of donation to dosdude1

Thanks!

P.S.

Usually, my bloging is in Serbian, namely Serbian Cyrillic, but I feel that these IT topics should be covered in English.

P.P.S.

Here is my little Mac mini from late 2009 running macOS High Sierra

macOS High Sierra running on Mac mini 3,1

Edit: Added screenshots and Post Scriptum's.

Како конвертовати DTS у AC3?

Како конвертовати DTS у AC3?

Овај текст је написан пре скоро 5 година (од времена објаве овог чланка) на Сервиио форуму, у периоду када су телевизори били много мање компатибилни са разноразним стандардима, а понајвише са онима за које је требала да се плати лиценца - као што је DTS.

Такође, велико хвала Југославу @yooyo3d за помоћ и инструкције.

Желео бих да са вама поделим туторијал који сам тестирао и за који сам се уверио да ради, а метода је бесплатна и једноставна.

Упутство је изведено на ffmepg-у за Windows 7 верзију 64 бита. Процедура је вероватно слична за Macintosh и Linux оперативне системе, али нисам имао прилике да тестирам, јер у тренутку када сам писао овај туторијал, нисам имао ни једног Mac-а у близини. Јебај га...  (Даље)

Windows 8 Download (предпремијера)

Windows 8 logo Нови пенџер нам стиже брже него што смо могли да претпоставимо. Разлог томе се сигурно може пронаћи у страху компаније из Редмонда од јачања Андродид (Android) и и-О-Ес (iOS) система на мобилним платформама.

Мајкрософт (Microsoft) је покушао да пружи одговор у новој верзији Виндоус Мобајл (Windows Mobile) система. Међутим лош старт, веома скромна заједница окренута развоју апликација за систем који тек креће у масе, је довео до тога да његов удео буде веома мали. Неко би рекао, чак и то, да је можда и занемарљив.

Било како било, ово је притерало Мајкрософт да крене у офанзиву. Када се фокусирају на нешто, они знају да испоруче. Погледајте икс-бокс (XBOX) конзолу.

Наиме, пре неколико седмица је најављено представљање прве, алфа, верзије новог Виндоуса намењене инжењерима и програмерима. Данас, на званичном сајту компаније, намењеном новом оперативном систему, можете погледати видео са презентације одржане јуче, 13. септембра 2011. године у Анхајмну, Калифорнија, САД.  (Даље)

10 разлога против Windows 7

Мајкрософт је направио спасиоца од самог себе. Прво нам је увалио злоћу (Windows Vista - Пенџер са погледом), а затим нешто потпуно другачије, невероватно револуционарно, практично неизрециво "НОВИ ПРОЗОР" у свет, који на свом дресу носи број 7.

Очигледно верзија 7 овог посве традиционално решето-шупљег оперативног система се одомаћила у народу, а Бога ми, све више и у фирмама. Истини за вољу Виста (Vista) у тренутку када се појавила је била полу-производ, нешто што је уз пар година рада и труда, могло дати добру основу за напуштање ”ЕКС-ПИ-ријентног прозора” који нас је својом једноставношћу и позадином коју сви разумеју (свеже покошена ливада) увесељавао годинама, тачније добрих пола века.

Да ли сте знали да Мајкрософт (Мicrosoft) продужава подршку за Икс-Пе (XP) до 2014. године?

 (Даље)

Pro Evolution Soccer 2008 review (тј. опис)

Pro Evolution Soccer 2008 предња страна омотаОчигледно једино мени нико није рекао да је Microsoft купио KONAMI за ситне новце. Може да буде то или да су дизајн графичког интерфејса ( UI-а ) радили исти људи који су радили на Windows Vista.

Уводна анимација обећава добру забаву на основу кореографије која је изведена. Док сама анимација и примењени ефекти изгледају као да су је правили удруженим снагама људи из VIP-a и Fanta-е. Па сад ако волите те фирме, онда ће Вам се и интро свидети. Ја сам остао равнодушан. (Даље)

Ш? Немања?

Немања Ћососвић

Немања је садашњи студент ВШТСС-а, а бивши ТФ-а. Професионално се бави веб дизајном, оснивач је PlumTS Inc. групе и портала града Чачка ЧаКућица. Увек је активан у сфери информационих технологија, мултимедије и интернета. Члан је BENCHmark форума, са статусом модератора.
Хобији су му научна фантастика, филмови, фотографија, рад у студентском часопису IndexPRESS и пливање.
Тренутно живи у околини Чачка, Србија.