Made in Србија

"PayPal" у Србији - Ускоро

PayPal logoКако ускоро не би било као у тексту песме Индексовог позоришта "Ускоро, врло ускоро. Чим буде струје." потрудили су се неки људи, конкретно Слободан Марковић члан Центра за развој интернета и саветник министартке Јасне Матић (Министарство за телекомуникације и информатичко друштво Владе Републике Србије). "PayPal" би наводно требало да почне са радом у Србији од 24. септембра.

Кратка биографија. Слободан је члан УО РНИДС сувласник фирме "CRI", поседује стан од 40 квадрата (?!) у Београду, а 2001. године основао је Центар за развој интернета. Често га можете срести на неком од домаћих форума између осталих и на Бенчмарку.

Једном приликом сам успео да му поставим пар питања у вези увођења ПејПел-а у Србији. Одговори на постављена питања су били више него инфромативни. Поред основне теме везане за глобални систем трансфера новца, Слоба је се дотакао и Гоогле Маркета и у кратким цратам објаснио шта се то догодило и када га можемо очекивати поново.

Ово је преписка која дефинитивно завређују да буду објављена на блогу. Надам се да ћете пронаћи одговоре на нека питања која вас или су вас интересовала на ову тему, а нисте знали кога да питате.

 (Даље)

Повећање АДСЛ брзина у Јануару

Беотел - резултати брзине - пакет 2 Mbit-aТелеком Србија је обелоданила измену постојећих АДСЛ пакета (они их зову "Клик" пакети), коју неће пратити промена ценовника.

Тако да до краја јануара поред Телекома, сви остали провајдери АДСЛ услуга у Србији би требали да промене своју понуду. За сада, потврду (личну и писану) од стране Беотела (BeotelNet) који промене очекује крајем овог месеца.

Промена се односи на пакете од 1 Mbit-а, који ће после промене бити 1.5 Mbit-а, и код пакета од 2 Mbit-а, чија ће брзина након промене бити 4 Mbit-а.

Остаје недоречена судбина људи који тренутно користе пакет од 4 Mbit-а, и да ли ће они добити већу брзину протока или ће им се спустити цена претплате.

 (Даље)

"Са'ћемо да питамо друга Пајковића"

Telekom Srbija LogoУз њихову дивну паролу "Telekom Srbija - Imate neprijateljа" и уз свемогући портал  "natabanu.com" се осећате као да живите у Србији. Па, знате шта, нисте много погрешили, Ви и живите у Србији!
Ипак има та компанија и својих светлих страна, сетимо се само легендарног Столета, очигледно је да није нам било драгог нам Telekoma ( намерно пишем латиницом њихово име, јер га и они свугде тако пишу, а пошто су државна фирма, чини ми се да не би требали ) не би смо имали те тренутке зблажавања и одушевљења истовремено.

 (Даље)

Ш? Немања?

Немања Ћососвић

Немања је садашњи студент ВШТСС-а, а бивши ТФ-а. Професионално се бави веб дизајном, оснивач је PlumTS Inc. групе и портала града Чачка ЧаКућица. Увек је активан у сфери информационих технологија, мултимедије и интернета. Члан је BENCHmark форума, са статусом модератора.
Хобији су му научна фантастика, филмови, фотографија, рад у студентском часопису IndexPRESS и пливање.
Тренутно живи у околини Чачка, Србија.