Made in Србија

Као особа којој је примарни посао веб дизајн одлучио сам да направим осврт на прошлу годину и представим свој избор за 7 величанствених сајтова нашег подручја.

Па да почнемо...

1. b92.net - Сајт који дефинитвно односи прво место је сајт B92. Нека каже ко шта хоће, али сајт који убија по питању посећености и интеракцији са људима којима коришћење интернета и рачунара није баш развијено. Једино нека неко скрене пажњу спортској редакцији деведесетдвојке да или да правилно изговарају линк до спортског дела сајта или да промене слику иза њих. Јер дешава се већ одавно да водитељ ( нпр. Аца Стојановић ), изговара sport.b92.net, иза њих стоји www.b92.net/sport ?! Можда ја пецам детаље, али то и није директно везано за сајт.

2. Donesi.com - пројекат Владана Зиројевића - Зире који ће надам се, прерасти у стандард и нормалну ствар код нас. Све честитке, само напред.

3. Dnevnik eklektika - гарантовано најбољи блог, визуелно и тематски, код нас.

4. Blogodak - сви домаћи блогови на једном месту, уствари, сваки који нечему вреди. Јасно је као дан да ја нисам тамо, не тражите ме. ;)

5. My Exit - сајт манифестације која је већ прерасла у култ код нас. Све похвале.

6.  Blaža B(l)og! - можда ових дана блогови постају много више занимљивији од стандардних портала, јер дају људима могућност да завире у нечију приватност. Но нама свима, надам се, Игор има свој блог на сајту Јелен пива, и морам да признам да и ако је блог, мање~више офарбан епп-ом, не можете а да се благо не насмејете док читате Блажине текстове.

7. Blog.co.yu - неко нам је наравно омогућио да овде шкрабамо шта хоћемо без цензуре. Можда постоји сајт који је заслужио позицију број 7., али уз дужно поштовање морамо мало подржати оно што волимо.

Додао бих једног који је дефинитвно фијаско.

www.rts.co.yu - Сајт националне јавне куће, пардон хоћу рећи јавног сервиса, изгледа као да је прављен 1998. године.


Коментари на текст

  1. 26/02/2007 | 02:41
    dmc

    Hvala na paznji :)) Ja bih dodao u listu sajt globalnoselo.com (ako je uopste nas :) deluje nas ;).. znam da ideja nije nista posebno.. ali mi se svidja kako raste sajt i kako je reseno sve... Naravno ono sto mi se uopste svidja na srpskom webu je EXPLOZIJA kvalitetnih dinamickih web portala. Broj je stvarno neverovatan, da ne izdvajam sada posebno... Mislim da nas ove i sledecih par godina ocekuje nezapamcena ekspanzija ekspanzija i da ce web i uopste internet u Srbiji dobiti poziciju koju i zasluzuje i steci status... ukoliko te nema na netu ne postojis... pozdrav!

Оставите коментар

Додај коментар

Запамти ме

Ш? Немања?

Немања Ћососвић

Немања је садашњи студент ВШТСС-а, а бивши ТФ-а. Професионално се бави веб дизајном, оснивач је PlumTS Inc. групе и портала града Чачка ЧаКућица. Увек је активан у сфери информационих технологија, мултимедије и интернета. Члан је BENCHmark форума, са статусом модератора.
Хобији су му научна фантастика, филмови, фотографија, рад у студентском часопису IndexPRESS и пливање.
Тренутно живи у околини Чачка, Србија.