Made in Србија

Арнолд Шварценегер - Са томпусом у устима Као што знате, не пишем кратке теме. Пре свега јер сматрам да је писање ради писања глупо, најблаже речено.

Али када је у питању акциони херој нашег детињства онда апсолутно има времена за писање и пискарање.

Арнолд Густав Шварценегер "Arnold Schwarzenegger" је рођен 30.тог Јула давне 1947. године у Тхалу у Аустрији. Надимак му је Аустријски храст, јасно је као дан због чега.

Оно што је мене подстакло да напишем нешто о овом човеку је видео који сам нашао на YouTube. Интересује Вас? Идемо даље...

Међу мојим омиљеним филмовима које је чика Арни снимио, налазе се Терминатор 2: Судњи дан, Конан варварин, Предатор ( сећате се сцене где сасеку целу шуму са ручним топом ), Истините лажи, Близанци ( добра комедија, са Денијем ДеВитом ) и на послетку Последњи акциони херој.

Арнолд - поза По изласку последњег Рокија, питам се ко би добио у борби мано е мано, када би се ова двојица покачили? Наравно то се односи на врхунац снаге и једног и другог. Аххх...

Да је Сталоне хтео, сада би ми гледали другу причу... Да ли неко има податак да су њих двојица икада стали заједно у исти кадар на филму, ја колико знам и сећам се, чини ми се да нису.

Судбина која је задесила овог супер-човека је у најмању руку чудна. Развојни пут му је ишао од боди-билдера, преко глумца, до политичара!

Ја када замишљам Арнија као гувернера Калифорније, видим га како левом руком држи волан док се вози у црном Хамеру са томпусом у устима, и сачмаром у десној руци. Одржавајући ред и мир у Холивуду... Стереотипи су чудо.

У једном чланку који сам прочитао пре 10 година ( веровали или не! ) где је он дао одговоре на пар питања је било управо то. Цитирам по сеђању

Терминатор 2
- Људи замишљају да ја ујутро када устанем, седнем на Харлија, запалим цигару и проверим да ли је сачмара пуна, и тако кренем у продавницу по хлеб и млеко.

Једина ствар која ми смета јесте Терминатор 3: Устанак машина. Тотално осредње, ако су планирали да сниме филм, онда су то требали годину или две после двојке, а не овако, после дванест ( 12 ) година да се поново упале камере. Смета ми и што није исти режисер као на двојци, мислим... Терминатор 2 је филм над филмовима, ултиматива акција, прича о добру и злу, херојству, техници, будућности, роботима, моторима, породици...

Оно што су ови из NASA-е ставили златну плочу са описом човека и жене и још којекаквим будалаштинама у Војаџер... Паметније би им било да су ставили арнијеву фотку, мислим да би онда се ванземаљци два пута запитали да ли да се зезају са нама. Овако отмице сваки час.

Препоручујем Вам да погледате овај видео који је направио неко са овог сајта.
Видео представља микс неколико филмова, да Вам не кварим, погледајте сами...

 

Ако желите још информација о Арнију предлажем посету IMBD и доста тога има на Википедији.

 

I'll be back!
© Arnold Schwarzenegger


Коментари на текст

 1. 25/04/2007 | 22:57

  Da li svestan da je tvoj heroj glumio u najbrutalnijem filmu ikad snimljenom. Njegov Komandos (Commando) je proglashen za film koji je odneo najvishe zhivota.
  Ne secam se tachno podatka koliko ih je roknuo.
  Olakshavajuca okolnost je to shto je rokao loshe momke. :)

 2. 25/04/2007 | 23:16
  dmc

  Xmm sve je to lepo.. i ja sam voleo Arnija do skoro.. i onda naravno cita neke teorije zavere.. i kao uvek dosao do tacke da nije ni tu crno/bela situacija ... Zanimljivo je da ga teorozavicari ;))) optuzuju da je nacista... ne mislim samo ideoloski vec i u praksi... Mrzi me sada da nabrajam vise o tome... pogledaj.. mislim da ce ti biti zanimljivo.. tone i tone teksta o njemu ali u drugacijem svetlu ..

  http://www.infowars.com/print/nwo/shwartz_section.htm

 3. 25/04/2007 | 23:25

  Ne vide ti se komentari(kao ni moji).
  Neshto si zabrljao.

 4. 26/04/2007 | 18:34

  vidim ih sad. ;)

 5. 27/04/2007 | 13:04

  Нико да прокоментарише видео. :(

  Нисам знао да Арни држи нумеро уно по броји убијених и рањених. :)

  Имам једну фотку њега из "аустријске армије" како стоји поред тенка. Онај тенк изгледа к'о IMT 533. Хаха...

 6. 17/02/2011 | 10:22

  Austrijski hrast -> Drvna gradja -> Balvan :D

Оставите коментар

Додај коментар

Коментар ће бити проверен пре него што се објави.

Запамти ме

Ш? Немања?

Немања Ћососвић

Немања је садашњи студент ВШТСС-а, а бивши ТФ-а. Професионално се бави веб дизајном, оснивач је PlumTS Inc. групе и портала града Чачка ЧаКућица. Увек је активан у сфери информационих технологија, мултимедије и интернета. Члан је BENCHmark форума, са статусом модератора.
Хобији су му научна фантастика, филмови, фотографија, рад у студентском часопису IndexPRESS и пливање.
Тренутно живи у околини Чачка, Србија.