Made in Србија

My Date with Drew (2004)

Мој састанак са ДруПосматрајући шта је Дру радила у последњих неколико година, приметио сам један филм за који се уствари испоставило да је документарац.

Холивудска звезда, документарц, без колега? Нешто ту не штима.
Прва помисао је говорила да је у питању неки "ријалити шоу", наиме у САД постоје "такмичења" као што су "Удај се за мулти-милионера" и "Изабери младу", тако да ми је веће изненађење било то што се заправо не ради о томе, већ о правом малом независном документарцу.

Прича се врти око момка Брајана Херзлингера (Brian Herzlinger) који је од своје шесте године живота заљубљен у Дру Беримор (Drew Barrymore) и у његовој жељи да се макар једном сретне са њом.

Након што је на наградној игри освојио 1.100 долара, на питање (односно одговор) који је био име и презиме глумице. Брајан одлучује да је дошло крајње време да упозна гђицу Беримор и да је ово сигнал који је чекао. (Даље)

The Jeff Dunham show

Забавни програм Џефа ДанхамаПочетком Октобра прошле, 2010., године, на америчкој тв станици Comedy Central, која се емитује путем кабловске и сателитске мреже, свој деби је доживео Џеф Данхам (Jeff Dunham) и његове лутке.

Најпознатија лутка међу њима је једно време била права интернет сензација на YouTube, Ахмед - мртви терориста. Од лутке која се користи за декорацију поводом Дана мртвих (Halloween), направио је праву звезду, сада већ део светске поп-културе. Видео који има преко 126 милиона прегледа, можете погледати овде.

Неколико специјала* и гомиле наступа широм САД су му донеле препознатљивост и омогућиле да у своју тачку уведе још неколико ликова. Лутке представљају стереотипове везане за поднебље Северне Америке, односно латино-американаца, хиспано-американаца, црнаца и горштака.

 (Даље)

Pro Evolution Soccer 2009 / 2010 / 2011 опис

PES 2009Обзиром да сам блоговање остављао по страни доста дуго, са причом "Ма, кад стигнем..." хтео сам да отворим ову годину са описом игре коју сам имао прилике да играм.

Професионална Еволуција Фудбала 2009 је донела Лигу Шампиона и "искуство гледаоца" које има на ТВ пријемнику је идентично са оним што ће добити у игри. Отварање новог меча почиње са приказивањем куполе стадиона састављеног од звезда, прелаз преко трибина, до махања дечака и девојчица са великом "заставом" на средини терена.

Имена играча и тимова су испоштована, али до границе лиценце коју са собом носи најаче фудбалско такмичење у Европи. (Даље)

Adobe Photoshop грешке (тј. error's) #1

Творци овог већ легендарног програма посветили су пажњу скоро сваком детаљу, да буде на правом месту и да буде искоришћен на прави начин. Управо приликом рада у Photoshop CS3 Extended, дошао сам до занимљиве грешке.

Уствари то и није толико грешка колико збуњујући баг (bug - буба, случајна грешка у програму).  При покушају да дефинишем једну четкицу, добио сам следећу грешку.

"Could not complete the Define Brush Preset command because of a program error."

Обавештење о насталој грешки не говори апсолутно ништа што би било од помоћи, јер не пријављује како би грешка могла да се исправи и до чега је уопште дошла.

 Ствар је релативно проста, четка коју сам хтео да направим је била беле боје, а то програм није умео да протумачи и дефинише њен обрис потребан за четку, и поред тога што је четка већ била спремна (позадина је била транспарентна). Решење овог проблема је релативно лако.

Ctrl+Click (на иконицу лејера) » D » Alt+Backspace - тиме ће ваша четка поцрнети и моћићете да дефинишете четку. Ово је најбрже и најлакше решење, и примењиво је у свакој верзији Photoshop-а.

Најлепши блог

Повратак ЏедајаПосле тачно два дана, и који сат и минут приде, комплетирана је прва фаза (ре)дизајнирања блога - Шљива са мало ћирилице. Па, шта мислите? Хоће ли издржати потенцијалне терористичке нападе?

Између осталог још једна ствар је данас окончана, делимично додуше, а то је вашар у Трнави. Остало је још вечерас да се мало деца поиграју на вртешкама и рингишпилу. Можда буде и нека прилика за фотографисање, али сигурно (надам се Боже) да неће бити компајлираног квад-окто звука који тако милозвучно прави ту дивну и складну какофонију.

Фаза један је готова. Остало је још да се среди претрага (као и део за претрагу), затим систем за читање пуног текста, и на крају сређивање коментара. Други део овог подухвата ће бити после краће паузе, јер и ја имам душу, па мало да одморим.

Узгред, поздрав људима из Администрације, вечерас сам им закерао пар пута што сајт није радио, али шта да радим када ја тада радим. Најлепши блог, неће сам од себе да се створи. :)

Морао сам да ставим исту сличицу, то је ипак култна ствар.

Ш? Немања?

Немања Ћососвић

Немања је садашњи студент ВШТСС-а, а бивши ТФ-а. Професионално се бави веб дизајном, оснивач је PlumTS Inc. групе и портала града Чачка ЧаКућица. Увек је активан у сфери информационих технологија, мултимедије и интернета. Члан је BENCHmark форума, са статусом модератора.
Хобији су му научна фантастика, филмови, фотографија, рад у студентском часопису IndexPRESS и пливање.
Тренутно живи у околини Чачка, Србија.