Made in Србија

Best FTP client: FlashFXP vs Transmit

So there isn't all that much to say about FTP clients, they are piece of software that helps you manage your files from your local machine to a server environment. In essence it has a simple job basically moving the files around while we keep trust that under the hood it supports most of the protocols (FTP, FTPS, SFTP, WebDAV, Amazon S3...) in order to make our lives easier.

So, when it comes down to it, the basics are the same, but the difference, for most people (developers), is in the workflow, and that comes down to speed and comfort of performing those file managing tasks.

I've been using FlashFXP for 10+ years and Transmit 5+ years (very frequently in the last two), so I believe I can give a pretty good impresion on how those two stack up.

One side note, both of the FTP clients are platform-only which means that FlashFXP is Windows, while Transmit is Mac OS X (now macOS) based. Some say its like comparing apples and oranges, right? Right? Thank you! Thank you! I'll be here all night.

True, the "eco systems" are different but the point is workflow and advantages and downsides of both apps. (Даље)

Како конвертовати DTS у AC3?

Како конвертовати DTS у AC3?

Овај текст је написан пре скоро 5 година (од времена објаве овог чланка) на Сервиио форуму, у периоду када су телевизори били много мање компатибилни са разноразним стандардима, а понајвише са онима за које је требала да се плати лиценца - као што је DTS.

Такође, велико хвала Југославу @yooyo3d за помоћ и инструкције.

Желео бих да са вама поделим туторијал који сам тестирао и за који сам се уверио да ради, а метода је бесплатна и једноставна.

Упутство је изведено на ffmepg-у за Windows 7 верзију 64 бита. Процедура је вероватно слична за Macintosh и Linux оперативне системе, али нисам имао прилике да тестирам, јер у тренутку када сам писао овај туторијал, нисам имао ни једног Mac-а у близини. Јебај га...  (Даље)

Adobe Dreamweaver REMOVE CSS

How to remove CSS properties from Adobe Dreamweaver CS3 and stop thanking people of Adobe by mentioning their nearest family in a sentence with fornication?

Seems that someone in Adobe, who is in charge of tag libraries, is not all that fond of acctually using his own software for work. So, for example, if you want to add a background property to a class or an id, you have to write almost a whole word so the Code Hint would jump over the backface or widow property that is in the way. True, you could use mid word letters but who wants to type kg for background?


How to remove CSS backface-visibility property?

OPEN

C:\Users\%USERPROFILE%\AppData\Roaming\Adobe\Dreamweaver 9\Configuration\CodeHints

FIND AND OPEN

CSS3_hints.xml

SEARCH and DELETE

backface

or

backface-visibility

How to remove CSS widows property?

OPEN

C:\Program Files (x86)\Adobe\Adobe Dreamweaver CS3\configuration\CodeHints

or

C:\Program Files\Adobe\Adobe Dreamweaver CS3\configuration\CodeHints

FIND AND OPEN

CodeHints.xml

SEARCH AND DELETE

widows

NOTICE: This article is more of a reminder for myself, than for others. If anyone finds it useful drop a comment. (Даље)

Крив сам!

Ја, раб Божији Србин, са проседом брадом,
изјављујем драговољно, кроз ланце и жицу,
пред сведоцима силом, муком и неправдом,
да сам крив и да признајем кривицу.

Крив сам што јесам, а треба да нисам,
крив сам одавно што стојим усправно и гледам у небо уместо у траву,
крив сам што се дрзнух против кривде,
крив сам што опет славим крсну славу,
крив сам што пишем и читам ћирилицу,
што певам, смејем се и плачем,
а понекад и лајем, крив сам!

И да завршим са највећом кривицом,
крив сам што сам православац и светосавац,
и што не верујем у свети злочин и опроштај греха,
крив сам и грешан зато што постојим,
и кад већ постојим и још дрско стојим,
што бар не признам да не постојим!

Небојша Љубишић - Кабаре "Путуј Европо"

 (Даље)

{ш}арање '11 - Изабрани блогови

OskarПокренуо сам иницијативу која ће подмладити блогове наших драгих грађана (и грађанки) Блогограда. Онако, из чиста мира, не знам просто шта ми би. Интерес који стоји иза овога је опште добро и нада да ће корисници који су изабрани наставити истим жаром да објављују садржај као што су то до сада чинили.

Трик је у томе да садржај који су људи навикли да читају од својих омиљених блогера ће бити подржан, и пре свега, представљен адекватним визуелним доживљајем кроз свеукупан графички редизајн.

Да не звучим као Жељко Митровић када најављује нову програмску шему, да скратим причу.

Одабрао сам троје блогера, који су на основу својих блогова, стила писања и обиму груди заслужили моју помоћ. Немања је строг али неправедан.

And the Oscar goes to... (Даље)

Ш? Немања?

Немања Ћососвић

Немања је садашњи студент ВШТСС-а, а бивши ТФ-а. Професионално се бави веб дизајном, оснивач је PlumTS Inc. групе и портала града Чачка ЧаКућица. Увек је активан у сфери информационих технологија, мултимедије и интернета. Члан је BENCHmark форума, са статусом модератора.
Хобији су му научна фантастика, филмови, фотографија, рад у студентском часопису IndexPRESS и пливање.
Тренутно живи у околини Чачка, Србија.