Made in Србија

My Date with Drew (2004)

Мој састанак са ДруПосматрајући шта је Дру радила у последњих неколико година, приметио сам један филм за који се уствари испоставило да је документарац.

Холивудска звезда, документарц, без колега? Нешто ту не штима.
Прва помисао је говорила да је у питању неки "ријалити шоу", наиме у САД постоје "такмичења" као што су "Удај се за мулти-милионера" и "Изабери младу", тако да ми је веће изненађење било то што се заправо не ради о томе, већ о правом малом независном документарцу.

Прича се врти око момка Брајана Херзлингера (Brian Herzlinger) који је од своје шесте године живота заљубљен у Дру Беримор (Drew Barrymore) и у његовој жељи да се макар једном сретне са њом.

Након што је на наградној игри освојио 1.100 долара, на питање (односно одговор) који је био име и презиме глумице. Брајан одлучује да је дошло крајње време да упозна гђицу Беримор и да је ово сигнал који је чекао.

Могао је да бира, да ли 30 дана да ленчари по кући или да за исто то време покуша да уговори састанак са Дру.

Радња овог документарца је смештена у 2003. годину, и период пред излазак филма Чарлијеви Анђели 2 (Charlie's Angels: Full Throttle). Називам га филмом, али ово је уствари документарац који је направила екипа од три човека. Брајан, као главни актер и његова два пријатеља Брет и Џон.

Дру Беримор (Drew Barrymore)На тренутке иритантан, на тренутке духовит, на тренутке срећан или тужан, Брајан покушава да пренесе своје емоције путем овог кратког филма. Можда ће неко осудити концепт свега, јер негде већ на пола пројекције стичете утисак да ће се они сигурно видети и да је састанак известан.

Издвојио бих секвенцу када Брајан разговара са својом бившом девојком и читаву ту ситуацију која се тиче саопштавање његове жеље и актуелног пројекта. Као и његов разговор са сопственом породицом и њихово схватање и погледе на оно што покушава да уради.

Постоји, да кажем, једна контроверза. Брајан почиње са новцем од 1.100 долара, и жели тај новац да утроши само на "постизање циља". Обзиром да није поседовао камеру, он ју је купио у продавници која има полису враћања од 30 дана. Тако да након 30 дана може да је врати и добије новац назад.
Међутим, у то време, та продавница је имала обавезу да наплати 15% од цене робе која се враћа. Што би у његовом случају значило пробијање буџета за око 500 долара.

Објашњење, до кога сам дошао, гласи да се тих 15% не наплаћује на робу која није отварана. Односно да је могуће да су је запаковали исто као што су је добили и тиме избегли додатне трошкове.

Ако бих вам пренеео шта се догодило са Брајаном и да ли је успео у својој намери да оствари ту велику жељу, не би сте га погледали. Са својих сат и тридесет минута трајања, овај занимљив пројекат ће вам барем у неком свом делу ставити смешак на лице.

Објективна оцена: 6/10

Субјективна оцена: 10/10

Препорука: Ако желите сами да проведете вече уз "лимунаду", ово је добар начин. Ако после овога пожелите да некога позовете и причате сатима, ја нисам одговоран за телефонски рачун.

Инфо сајт: линк ка IMDb| званичан сајт


Коментари на текст

Оставите коментар

Додај коментар

Запамти ме

Ш? Немања?

Немања Ћососвић

Немања је садашњи студент ВШТСС-а, а бивши ТФ-а. Професионално се бави веб дизајном, оснивач је PlumTS Inc. групе и портала града Чачка ЧаКућица. Увек је активан у сфери информационих технологија, мултимедије и интернета. Члан је BENCHmark форума, са статусом модератора.
Хобији су му научна фантастика, филмови, фотографија, рад у студентском часопису IndexPRESS и пливање.
Тренутно живи у околини Чачка, Србија.