Made in Србија

The Jeff Dunham show

Забавни програм Џефа ДанхамаПочетком Октобра прошле, 2010., године, на америчкој тв станици Comedy Central, која се емитује путем кабловске и сателитске мреже, свој деби је доживео Џеф Данхам (Jeff Dunham) и његове лутке.

Најпознатија лутка међу њима је једно време била права интернет сензација на YouTube, Ахмед - мртви терориста. Од лутке која се користи за декорацију поводом Дана мртвих (Halloween), направио је праву звезду, сада већ део светске поп-културе. Видео који има преко 126 милиона прегледа, можете погледати овде.

Неколико специјала* и гомиле наступа широм САД су му донеле препознатљивост и омогућиле да у своју тачку уведе још неколико ликова. Лутке представљају стереотипове везане за поднебље Северне Америке, односно латино-американаца, хиспано-американаца, црнаца и горштака.

Последње у низу подухвата је књига "Све са својим рукавима: Волтер, Кикирики, Ахмед и ја" (All by my sleves: Walter, Peanut, Achmed, and Me | линк) која се може пронаћи у штампаном или нешто адекватнијем облику, као аудио-књига.

Џеф Дунхам и другари у ГТО-у

Обзиром на квалитет живих наступа и специјала било је за очекивати да ће квалитет тв програма бити на истом нивоу, међутим очигледно да се ствари нису најбоље уклопиле у телевизијски формат. Програм је "запакован" у тридесето минутни програм са кратким "живим" наступом у студију и преласком на снимљене скечеве.

Џеф Данхам и другари - у баруНеки скечеви нису били тако духовити колико су могли, може се рећи да су неки од њих шетали по танкој граници укуса и комедије. У другој епизоди осећа се доза расизма и шовинстичких предрасуда које нису доживљене као комика и тиме нису успеле да произведу реакцију публике у студију.

Након седам епизода, које су емитоване од октобра до децембра, Comedy Central је одлучио да не настави са емитовањем програма у новој години због веома брзог опадања интересовања гледалаца.

Џеф Данхам - постерНапади критичара су сигурно "потпомогли" ситуацију како би програм пре времена завршио своју каријер. Било како било, Џеф је и даље остао под уговором за будуће специјале и повремене наступе, тако да није све изгубљено.

Лични утисак је да је шоу-програм био занимљив и гледљив, можда не оно што би очекивали од Данхама, сигурно ово није његов врхунски домет. Са друге стране, већина ствари која се данас сервирају не могу се чак окарактерисати ни као медиокритет.

Топло препоручујем да на YouTube пронађете његов наступ под називом "Искра лудила" (Spark of insanity). Већи део наступа није ту, што због заштите права извођача, делом што не постоји снимак, али наступ са Волтером је сигурно прави мали драгуљ.

Волтер је огорчени пензионер који не може да поднесе своју супругу и генерално мрзи цео свет. Представља симбиозу између кочијаша, комедијаша и намћора. Погледајте наступ Џеф Данхам - Искра лудила - Волтер први део / други део / трећи део.

Све тв епизоде можете пронаћи на торент сајтовима, просечна "величина" епизоде је 170 мегабајта, а квалитет снимка је изнад просека.

Званични сајт / Званична игра / Информације са IMDb

* Специјали - ТВ емисије које прекидају нормалан распоред дневног емитовања, раније су се односиле на драме које су преношене уживо.


Коментари на текст

 1. 08/01/2011 | 19:49

  nije da baš volim crnpurast humor, ali i takav je bolji od ružnih vesti svakodnevnice.
  Prijatno!
  P.S. svidja mi se novi izgled bloga, samo bi i onu šljivu u zaglavlju mogao malo da obojiš u njenu prirodnu boju.

 2. 08/01/2011 | 20:14
  nemanja

  Pošto retko gledam TV, još uvek nisam video "Veče sa Ivanom Ivanovićem", voleo bih da vidim kakav je njegov šou.

  Hvala za komentare o izgledu, kritika primljena k' znanju.

  Hteo bih prvo da sredim ovaj deo za pisanje komentara, a posle header i footer.

 3. 08/01/2011 | 20:56

  "Spark of insanity" ме је одушевио и стварно је за сваку препоруку, док ме његов серијал на "Comedy Central" није насмејао као његови ранији наступи тако да ме не чуди да су прекинули са емитовањем.

  "I say leave it to the Cuban's and get the hell out" :)

 4. 08/01/2011 | 21:08
  nemanja

  Možda su trebali da ga puste jednu punu sezonu (24. epizode), možda bi se popravio.

  Ovako, jasno je da nisu baš pronašli pravu formu.
  Međutim kod njih je TV program dirigovan gledanošću.

  Dosta TV serija nije uspelo u prvoj sezoni da napravi pravi rezultat. Čekam priliku za audiobook, dužina od preko osam sati će biti dovoljna za bilo kakav put.

 5. 10/05/2011 | 09:41

  Btobuy is located in Guangzhou Wholesale replica designer

  handbags , Cheap replica handbags ,monopoly wholesale, Wholesale cheap replica handbags ,Louis Vuitton wallet ,

  shopping site of comprehensive.wholesale designer handbags at (http://www.btobuy.com/) Band sawprofessional manufacturer in China, if you

  want get more types of Planetary Gearboxes
  Band saws please contact us!"

Оставите коментар

Додај коментар

Запамти ме

Ш? Немања?

Немања Ћососвић

Немања је садашњи студент ВШТСС-а, а бивши ТФ-а. Професионално се бави веб дизајном, оснивач је PlumTS Inc. групе и портала града Чачка ЧаКућица. Увек је активан у сфери информационих технологија, мултимедије и интернета. Члан је BENCHmark форума, са статусом модератора.
Хобији су му научна фантастика, филмови, фотографија, рад у студентском часопису IndexPRESS и пливање.
Тренутно живи у околини Чачка, Србија.