Made in Србија

Немањин блог - звездани датум 316123.18 

Данас није било проблема око тајминга епизоде, надам се да ће и у будуће поштовати тај принцип. Морам да замерим да рекламе нису биле распоређене у неколико блокова, већ је све сабијено у једном блоку.  И поново нису искористили тамни прелаз у серији (који је намерно остављен за рекламе). Добро толико о критикама на рачун наше драге тв станице.

Епизода 2x18 - 44. се зове "Прелазак", почиње тако што огроми брод који подсећа на убуђалу италијанску пирошку, ворпом 6, приближава се иза Ентерпрајза и увлачи га у своју утробу.

Арчер, Такер и Рид Брод који их је увукао наизглед нема животних сигнала, међутим мали виспови (слични су онима из WarCraft-а) уствари представљају посаду тог брода. Један од виспова улази у тело командира Такера на тренутак и затим излази из њега. Касније се то понавља док је Такер у инжињерији, где Ростов открива да нешто није уреду са његовим надређеним.

Касније виспови почињу да обузимају чланове посаде редом, обузети бивају и Хоши и Рид. Склониште представља добрa стара "мачија стаза" у којој су већ били сакривени када су транспортовали пар дезертера, у епизоди 

Расплет радње почиње тиме што Т'пол открива, дозвољавањм да јој висп уће у главу, да су они смртни и да у свемиру не могу да опстану без физичког тела, као и да им је брод оштећен и да не могу да оду кући. тада Арчер и Флокс смишљају план како би посаду на тренутак онесвестили гасом, да би виспови помилили да им домаћини умиру.

Као специјалитет ове епизоде убаци ћу тучу Хоши са Флоксом и интервеницију Мејветера када је Такер покушао да спречи Флокса да пусти гас у вентилацију.

Ентерпрајз Окренуо бих се ка Мејветеру, који је као последњи имбецил пустио Такера да изађе из безбедне зоне, тако што је трчао за њим и викао нешто у стилу, Па где ћеш? Зашто идеш? Шта је са тобом? уместо да ка клепне по глави или барем да каже другим члановима да га зауставе, јер је Такер претрчао тридесетак метара до отвора, па нокаутирао Мејветера (то ми је остало у лепом сећању како је прелетео 2 метра) и изашао.

Морам да кажем да сам запрепашћен крајем. Флокс подиже Такера са пода и крећу да освесте и ослободе из затворених соба остале обузете чланове. Затим сцена Ентерпрајз који мирно стоји у свемиру , неки шум, као почетак реченице или речи (у трајању од пола секунде) и одјавни екран. Мислим да је овде нешто зезнуто у монтажи.

Светла страна ове епизоде је увођење посаде у причу. Ростов ми је занимљив, и личи на некога ко је бивши маринац (има га). Што се тиче упоредних прича, тога ни од корова. Погодите ко је писао епизоду. Берман и Брага заиста заслушују да буду упуцани на месту.

Крај преноса. 


Коментари на текст

Оставите коментар

Додај коментар

Запамти ме

Ш? Немања?

Немања Ћососвић

Немања је садашњи студент ВШТСС-а, а бивши ТФ-а. Професионално се бави веб дизајном, оснивач је PlumTS Inc. групе и портала града Чачка ЧаКућица. Увек је активан у сфери информационих технологија, мултимедије и интернета. Члан је BENCHmark форума, са статусом модератора.
Хобији су му научна фантастика, филмови, фотографија, рад у студентском часопису IndexPRESS и пливање.
Тренутно живи у околини Чачка, Србија.