Made in Србија

Ово ће да буде чисто преглед дешавања шта се десило у Понедељак, два дана после мог одласка у пошту (погледај "Моја пошта и ја").

Цео дан сам био заузет око једног сајта тако да нисам стигао раније да одем. На папиру који ми је вредни поштар оставио писало је да раде до 16 и 30. Ја сам тамо стигао у 16 и 18 минута, врата су била затворена али је неко био унутра. То је њихова шефица, касније сазнајем.

И жена није хтела да ми отвори, поспремала је шта је имала, затварала рачуне итд. Одмахивала ми руком и говорила не радимо. Ја просто нисам могао да верујем. Показујем јој на сат који стоји наспрам ње и говорим јој да има још 12 минута до краја радног времена.

Онако без претераног обрађања пажње на мене говори да погледам на тај папир на вратима, где је прецртано 6 и написано 5!!! Ееее Србијо!!!! Види се да је данас прецртано, види се по боји хемијске која је остала, чим стоји пар дана она избледи (поготову што је пошта окренута ка сунчаној страни). Ја запенио!

Извадим из ранца онај папри што ми је остави вредни поштар и залепим га за врата (алуминијумска са великим стакленим делом у средини), да може да га види. Она устаде приђе, отвори врата и стаде на њих. Ја јој говорим да погледа папир и да на њему пише 16 и 30. А она мени знате шта каже?!

"Шта ја могу, када су поштари неписмени!"

Ја не могу да верујем својим ушима, рекох молим, она понови и каже дођите сутра у 8 отварамо. Рекох јој крајње љубазно, молим Вас дајте ми пакет ево све ми је ту, ево новац, хитно ми је, ја сам из Трнаве, далеко ми је да се шеткам... Она мени, не не могу, дођите сутра, мене не интересује ништа ја сам закључила касу... Рекох па упишите ујутро, ево Вам новац, све је ок. Не не, не знам ја кад ће мени инспекција да дође.

Па мајку јој... Знаш шта... Нисам могао да се саберем. Па добро бре, на шта то личи, кренем ја, ко Вам је тај поштар? Дајте ми име и презиме, каже ми она сутра у 8! Дошло ми да је припалим онде, да узмем пакет и оставим новац.

Молим Вас треба ми тај пакет хитно је, Немања Ћосовић, на мене је пакет, ето стоји ту. Каже она ништа данас није стигло од пакета за Н.Ћ., рекох ето стоји ту 4 дана, молим Вас, на средњој полици у средини... Каже она није ништа стигло!

Да ли сам ја луд или шта је у питању... Па добро, контам ја да је зајебан тип и да ме хвата за реч, па то вредносно писмо... Јесте стигло је, али не могу да Вам га дам, сутра у 8, довиђења и залупи ми врата.

Сутрадан сам отишао у 9 ујутро, сачекао у реду, пришао за шалтер, дао јој картицу и паре, она ми каже ево га поштар, само сам је погледао и изашао... Матер Вам свима по ЏЊЂЉШ пута!

Од сада само FedEx ili DHL.


Коментари на текст

 1. 29/12/2006 | 10:05
  zoe

  jaoooooooo... delim tvoju agresiju prema birokratama :)

 2. 29/12/2006 | 21:06
  dmc

  Znaci ja bih USAO I SILOM uzeo svoj paket .... i posle BIIIIIIIPPPP ...... Mislim ono ... inspekcija? podesca me na ono iz " ko to tamo peva: "si lud da te primim izvan stanice da me kazni inspekcija" a oni USRED VUKOJEBINE>.... kako me nervira kada se neko SLEPO drzi pravila!!.... Znaci sve sve mogu da kuliram ali birokratiju NIKAKO!!> ako ne odem u raj :))))))))) necu otici zbog birokratije!!!!!!!!

 3. 29/12/2006 | 23:05

  Нисам ја никакву агресију испољио, нити ћу. Али ми је заиста било прекипело.

  Али као што ти кажеш, дмц, мислим да сам био и у главној пошти у Чачку дали би ми пакет сигурно, него ова фукса, мисли да ће тиме што је мене искулирала да добије неки бонус.

  Нашла је где ће да гради каријеру, свака јој част.

 4. 30/12/2006 | 00:10

  Ja ne znam da li ista moze vise da iznervira od iskompleksiranih salterusa i umisljenih intelektualaca?

 5. 30/12/2006 | 03:25

  Сад ми криво што сам уопште прочитао. Ево уз твој текст сам се изнервирао. Ништа горе од неправде, а да си немоћан да је исправиш.

  Требало јој је тихо и што културније објаснити пар ствари. Чисто да јој се остави времена да разуме у следећи понедељак.

 6. 18/02/2007 | 15:13

  eh bre bas bas...
  nista sacekao bih je da zavrsi smenu izadje napolje a onda bih joj urucio par paketa preko nosa samo tako i rekao "nisam ja kriv.... stiglo preporuceno"

 7. 18/02/2007 | 15:35

  Не вреди се са њима терати.
  Кадија те тужи, кадија ти суди.

  ПС
  Позрдав Тешо!

Оставите коментар

Ш? Немања?

Немања Ћососвић

Немања је садашњи студент ВШТСС-а, а бивши ТФ-а. Професионално се бави веб дизајном, оснивач је PlumTS Inc. групе и портала града Чачка ЧаКућица. Увек је активан у сфери информационих технологија, мултимедије и интернета. Члан је BENCHmark форума, са статусом модератора.
Хобији су му научна фантастика, филмови, фотографија, рад у студентском часопису IndexPRESS и пливање.
Тренутно живи у околини Чачка, Србија.