Made in Србија

Пошто је ситуација у задње две седмице итекако скочила у позитивном нивоу одлучио сам да се поново реиницирам у праћењу стања преко свог блога.

 

Епизода Савет, сезона трећа број 22, редни број 74.

Немањин звездани дневник, звездани датум (TNG) 83993.52 .

Морам да признам да сам се итекако одушевио када сам видео коачно пристојан развој ситације, и даље не довљно добар, али поправили су се. Нема више глупих исечених крајева, нема више пропуста у причи, небулоза има ипак не у толикој мери, али има.

Те небулозе бих превео на недорађеност сценарија, детаље које примећујем, јер као што сам и рекао пре, овај серијал гледамм сто објективније и са највећом дозом обраћања пажње на ситнице.

Што се тиче ове епизоде она почиње са кратким враћањем у пређашње епизоде и препричавање њиховог синопсиса, вероватно фановима у САД су тотално изгубили већ тада сваку жељу да гледају Ентерпрајз па су покушавали да упецају свакога, по систему дај шта даш.

Главни део долази када Ксинди (Дегра) води Арчера пред савет где Арчер треба да изнесе доказе о невиности људи и правој импликацији Сферо саставитеља (превод ми је екстра!) или ти Чувара.

Арчер се рукује са приматима Као и пре нећу препричати целу епизоду већ и ћу само изнети оно најбитније за мене.

Никако ми се није свидело то што је у овој епизоди Дегра (са десне стране на слици поред) бива елиминисан. Један врло добар лик, одлично одигран.

Такође не могу да прежалим смрт заставника Хавкинса, који једини заиста изгледа као да је био у маринцима, има га. То је нешто што ћу увек замерати Ентерпрајзу. Главни оружар им има 30кг са аутобусом у шпицу, а мишићи су му развијени ко албанска економија (што можда у данашње време и није тако лоше). А како сам га видео у кадр, када га је Рид питао хође ли да иде, знао сам да ће да погине.

Једино нисам ухватио, зашто је шатл морао да иде на сферу и да узме њене меморијске чипове?! Јел неко дао наређење или им је било досадно?

То је можда и једина мана ове врло занимљиве епизоде. Ипак не могу да верујем да им је требало скоро 2 сезоне да почну да продубљују причу, оне прве су биле благи ужас, ипак када их се сада сетим, некако ми их је и жао. Једноставно су нашли погрешан систем да испричају причу.

Епизоду је написао Мени Кото (на слици у средини) који се може видети у финалним епизодама Ентерпрајза као под Адмирал.

Кото на мосту

Толико од мене за ову епизоду. Иначе пошто ће следећа епизода бити у следећој години (2007) до тада останите ми живи и срећни!

Engage! 


Коментари на текст

Оставите коментар

Додај коментар

Коментар ће бити проверен пре него што се објави.

Запамти ме

Ш? Немања?

Немања Ћососвић

Немања је садашњи студент ВШТСС-а, а бивши ТФ-а. Професионално се бави веб дизајном, оснивач је PlumTS Inc. групе и портала града Чачка ЧаКућица. Увек је активан у сфери информационих технологија, мултимедије и интернета. Члан је BENCHmark форума, са статусом модератора.
Хобији су му научна фантастика, филмови, фотографија, рад у студентском часопису IndexPRESS и пливање.
Тренутно живи у околини Чачка, Србија.