Made in Србија

Корисник сам 063 мреже ( моје мреже ) од када сам добио свој први мобилни телефон ( NOKIA 3310, најбољи телефон икада ), што је било пре око 6 година.
И никада нисам био разочаран тиме што коритим Mobtel, увек добар сигнал, увек коректна фирма итд...

Оно што ми је ипак засметало јесте њихово тарифирање свега и свачега, шта год су могли, они су тарифирали. Опет, сам сам бирао, што да се буним.
Међутим, како је почела сва фрка, односно фама, око надолазећих божићних и новогодишњих празника сви мобилни оператери су брже боље понудили своје празничне понуде. Као садашњи члан мобилног оператера Telenor, имам прилику да добијем 3.000 динара бонус кредита. Паз’ да није!
Као и све што долази од већих компанија које држе до себе, нема ништа џабе. Ако неко и дан данас мисли да нешто постоји џабе, не постоји! Само је сир у мишоловци бесплатан. ( народна пословица )
Трик је у томе да се Telenrou пошаље рођенданска честитка. Ма дај, то је просто... Дааа, вероватно...

Укратко процес је мање више једноставан, пошаљете sms да се региструјете на њиховом порталу, затим када се улогујете на портал нађете линк за слање рођенданске поруке и укуцате неки текст и пошаљете. За онога ко теже барата телефоном, а још теже рачунаром ( интернет non-included, то је већ виша математика ) ово је права главоломка, Бог зна само колико има рачунарски неписмених људи код нас. Тако да и ту саму честитку ће искористити можда 25% – 35% корисника мреже, можда и нисам у праву, али нека буде.
И поред свега тога, не добијате кеш-на-телефон већ је систем осмишљен тако да када допуните Ваш број са више 300 динара или више добијате 150 динара бонус кредита и то све док не потрошите целу своту од 3.000 динара. Што би у преводу значило да можете телефон допунити 20 пута ( x 300 динара ), да би сте остварили бонус.

Оно што ме је подстакло да ја напишем овај текст о Telenroru јесте моја револтираност чињеницом да мој креди од 300 динара ( допуна ) + 150 динара ( твз. бонус )је уместо 450 динара, 270 динара. Како?
Следи објашњење.

Пошто сам уплатио 300 динара кредита, добио сам повратну информацију да имам само тих 300 динара ( плус још неких 20так што ми је остало на рачуну ). Позовем Call Centar и питам их шта се дешава, при том сам чекао 3 минута док аутомат исприча све што је предвиђено.
Добијем оператера, Милицу, и она ми каже да ћу кредит добити сутра. Нема проблема, пријатно, довиђења.

После тога сам послао само две ( 2 ) SMS поруке и данас када сам добио поруку да ми је одобрено још 150 динара кредита, рекох да проверим рачун, видим да имам око 280 динара!!!
И сетим се да сам само звао Telenor Call Centar и послао пар смс порука, зар је могуће да је толико кредита скинуто са рачуна??

Отићи ћу у њихово представништво у Чачку да видим о чему се ради.
Наставиће се...


Коментари на текст

 1. 27/11/2007 | 09:52

  kasniš, dečko, kasniš, ova tema mi je zamalo izazvala srčani udar, za više obaveštenja pogledaj post čestitke na naš način.
  Prijatno i ne nerviraj se -šut s rogatim ne može !

 2. 27/11/2007 | 12:44

  potpisujem domacicu i dodajem jos jedan post:orashchitj je u vise navrata pisala o tome...pa prelistaj malo,odusevices se

 3. 28/11/2007 | 11:30

  Хе, хе, изгледа да ниси (лепо) разумео понуду.
  Прво, није морало само преко интернета да се пошаље честитка; могла је и у њиховом представништву (знам неке који су тако урадили).
  Друго, не уплаћује се 20 пута, него сваког месеца ако уплатиш једном преко 299 динара добијаш 150 динара које можеш да потрошиш у року од 30 дана. Мени у поруци приликом обавештења о тих 150 динара је стигао и код за проверавање стања бесплатног кредита и он је *121*5#. Мени се прво троши тих 150 динара (значи онај уплаћени кредит (*121#) се не дира док се не потроше 150 динара), тако да они нису ништа преварили, већ треба прочитати све око правила.
  А позив Call центра се тарифира фиксно 10 динара по позиву, без обзира на дужину трајања позива. Ово је моја највећа замерка увек била на тарифирање додатних услуга. На које друге си ти мислио?
  Све у свему, ништа се не губи а може да се добије до 3000 динара кредита за џабе у овој акцији, само треба водити рачуна о томе шта они стварно нуде.

Оставите коментар

Додај коментар

Запамти ме

Ш? Немања?

Немања Ћососвић

Немања је садашњи студент ВШТСС-а, а бивши ТФ-а. Професионално се бави веб дизајном, оснивач је PlumTS Inc. групе и портала града Чачка ЧаКућица. Увек је активан у сфери информационих технологија, мултимедије и интернета. Члан је BENCHmark форума, са статусом модератора.
Хобији су му научна фантастика, филмови, фотографија, рад у студентском часопису IndexPRESS и пливање.
Тренутно живи у околини Чачка, Србија.