Made in Србија

RTS logoДа, тако је, говорим о ТВ Бастиљи. Врхунцу данашњег оличења самих нас, да нас. Јер Ви и ја плаћамо претплату.

- Добро Немања па шта се буниш. Такав је програм, не могу они боље. Не могу да стигну. Знаш, и Тијанић има посла пуне руке. Стално некога тапше по леђима, није битно да ли су мафијаши, министри, спортисти или певачи.

Овако би отприлике гласило Ваше сатирично обраћање мени, ако и тај смисао за поимљење није ишчезао у народу гледајући ретардирани програм ове Националне Јавне Куће.

Huhg Laurie

Ја хоћу да знам где је моја серија! Једино што вреди гледати од серија код нас је HOUSE M.D. која се емитује на ТВ Бастиљи Недељом у 22:58 часова, на првом каналу ( препознајете их по томе што је на другом лошији сигнал ), а реприза је у 4 сата и 36 минута следећег дана.

И ја сам као менталац чекао да почне, прво она у 23, а затим ова у пола 5. И знате шта има ново?!
НИЈЕ БИЛО СЕРИЈЕ!

Сад не бих ја био толико изнервиран да је ово први пут или да су лепо написали да се извињавају што серија није прилазана и да ће...
Ма знате шта, мени све ово личи на сцену из Радована 3ег где он зове телевизију да пита где је серија о Џорџу а они га напујдају.

Али да бих се истресао како најбоље знам и умем, писањем ( можда се многи и не слажу ), да провучем РТС кроз тастатуру, детаљно.

PTC насловна Одем ја на сајт РТСа ( www.rts.co.yu ) и имам шта да видим, ама баш ништа, сем вести, није промењено већ једно 5. година, ако није више.
Стари лого је и даље тамо на страни. Ужас и катастрофа. Слика сама показује, сваки коментар је сувишан. 

И добро, пошто сам некако преживео гледајући у наранџасто сиву страну и банере који надиру ко на Дрвар падобранци, одлучим да посетим њихов форум. О коме врло мало причају, али зато причају о `сајбер криминалу` и системима слања SMS порука са променом идентификације при слању.

А наравно споменули су и форум Б92 у неколико наврата, онај спортски коментатор се осетио прозваним... Заборавио сам како се човек зове, нек ми опрости.

Нађем линк за форум ( да не тражите 10. минута, налази се испод менија и 2 банера са леве стране, не мож` да омашиш ) и кад сам видео на шта форум личи, било ме је срамота што имам тај канал на телевизору, а још кад се сетим да плаћам за зо смеће, умало да заплачем.
Не бојте се! Нисам!

РТС ФорумДобро, форум огуљен, графика ко из MS Paint-a и то верзије за Windows 3.11, а можда су и под DOSом цртали, пиксели ко врта. Наравно, форум на латиници, а форум није ни прошао поред utf-8 стране, питам се да ли је неком пало на памет то да подеси... - Кад стигну... Полако...

За оне који не знају utf-8 је систем за распознавање знакова, у том систему се приказује и овај текст који читате. Постоји још пар, али овај је сигурница, за наше подручје. Најпростије објашњено.

И кликнем ја на Registruj se и сад очекујем да ће испасти услови под којим могу да се региструјем, кад тамо, бирократија!
Квалитет...Ладно је неко сео и написао цео уговор под којим прихватате или не прихватате услове. Док о томе како то изгледа на интернету и да ли ко може, и на крају крајева жели, да прочита онај текст као да је куцан на шиваћој, а не на писаћој машини. Као што би рекао г. Пантић из Тесне коже.

А онај Тијанић би и камен сјебао, онако добра серија што је могла да буде Бела Лађа, постаде највеће срање. Опет исти систем као код свих осталих серија, радња се развлачи ко тесто за гибаницу, нигде препознатљивих глумаца, све неке антипатичне особе.

Ја заиста обожавам Ланета Гутовића и његов кабаре сам скоро гледао, снимак, и одушевио се колико је човек духовит. Поготову када је објашњавао око Мартовских демонстрација 96.те године.

Ако Вас интересује...Ако сачекате, ја нисам, да се учитао цео документ онда ћете добити делимично исправљену слику ствари. Наравно, Ч, Ђ и Ћ ћете моћи само да назирете.

Кога интересује нека кликне, па ће добити целу слику, онога што они зову, услови коришћења. Опет, све на латиници, наравно.

Када сам добио од њих email да је регистрација прошла и да активирам налог, кад оно UTF-8 и то у email-у. Свака част! Превазишли сте сами себе!

Када сам хтео да започнем нову тему, и да питам тамо некога где је серија, и да их натерам да ме пољубе у дупе зато што сам уопште одвојио своје драгоцено време да им пријавим грешку. Кад хоћеш, али мало сутра!

Не ради, ћути тамо!

Не ради, ћути тамо! 2Програмери који су писали овај очајни форум су нешто сјебали и сада не могу да отворим нову тему. Ко зна када је уопште задња и објављена.

Добро, помислих, написаћу у некој другој па ће неко ипак видети. Мећутим, не ради ни то.

- Шта ћеш... Немају пара... А мајстор Крстивоје отишао на годишњи у Бодрум.

И тако сав разочаран и бесан, на самог себе понајвише што нисам спавао, одлучим да прибегнем јединој опцији на овом форуму која заиста ради како треба. Провалите која је, са слике.
 Напуштај форум!

А онда се одлучим да погледам колико то они могу да зараде, тј. колика им је цена огласа на сајту и на телевизији, и ко то стоји иза овог покушаја да се направи портал за Радио Телевизију Србије.

И имам шта и да видим!
Све сами руководиоци и директори којекаквих сектора и под сектора. Човече, ја не кажем да сада треба сајт да буде дупликат Б92, али за име света, па сигурно може боље од овога.

РТС веб ценовник!Особа која је 100% одговорна за овај сајт јe:

RTS Internet

Svetlana Mrvaljević, rukovodilac
e-mail: lana@rts.co.yu
tel: +38111 321 12 12

Није ли то дивно? Светлана Мрваљевић ( Ја немам осећаја за дизајн и употребљивост, а узимам 2.500 еура за рекламу на сајту од 30 дана ) Лана, највише је одговорна за ситуацију како изгледа и колико је употребљив њихов сајт.

Док се они фрљају са тепањима ( не мислим на тучу, већ на надимке ) сајт је у благом расулу, а за САМО $150 америчких долара могу да купе форум који користе SONY, AMD, Intel, LG, CNN, NBC, BBC... Добро, сад нећу да проверавам сваки понаособ, али Invision Power Board ili vBulletin и проблем решен.

На интернету има клинаца који би им одрадили template за форум за око $30 америчких долара, и милина! Аааа не! Ми ћемо да дамо Лани да се она игра.

Да Вас питам, јесте ли Ви, у РТСу, некоме платили да Вам уради онај сајт?

Је ли то нечији рођак радио?

Где је он стекао осеђај за дизајн? На Географском факултету? ( извињавам се људима који похађају ту установу ) 

На крају, ја захтевам од РТСа да се нама гледаоцима ЈАВНО извини и то у Дневнику 2, зато што нису емитовали ту серију!

А мени зато што нисам спавао целу ноћ док сам чекао да почне!

И хоћу да ми се од овог месеца одбије претплата, јер одбијам да платим нешто што нисам добио.

И ви да организујете Евровизију, ви не би сте могли да организујете ни распоред часова! 


Коментари на текст

 1. 15/05/2007 | 03:54
  dmc

  Xmm sta reci.. meni se RTS u poslednje vreme svidja u smislu filmova... i uopste programa.. ja slabo u poslednje vreme i gledam TV... ali kao institucija i mentalitet.. ostao je isti... Znaci ko ga zajase njegov je .. i dalje se oseca izvesni apsolutizam... sto je tuzno.. TV pretplata u danasnje vreme je nedopustiva.. pogotovu sto imamo 1000 kanala besplatno.. a jos nam je sprovode silom.. sta vise reci.. osim da sam se valjao 10 minuta kada sam video logo za RTS forum :))))

 2. 15/05/2007 | 04:39

  Разлог зашто су филмови бољи је зато што је тамо дошао Роберт Немечек, бивши уредник филмског програма ( и серијског ) на tv PINK.
  Човек баш зна шта нам се гледа, али је проблем, па чак и ако дође неки добар филм на РТС, један исти тип чита оф.
  То је онај што води Торањ, са оном што сматра да је духовита. Ух...
  А све најаве чита без икакве интонације, flat-line.

 3. 31/05/2007 | 11:43

  Šta ima loše u tome ako je forum na latinici ? Slažem se sa tobom da je sam sajt i forum RTS-a trulež nad truležima al čemu sad ovo navođenje latinice kao još jednog nedostatka. Ima dosta naših foruma (kvalitetnih i dobro posećenih) u latinici pa nisu se našli prozvani oko toga.

 4. 18/07/2007 | 21:12

  Slazem se sa prvim komentarom,ali i slazem se da je rts-tina obicno .....!Ihhh, zao mi trista dinara...

 5. 19/07/2007 | 17:40

  ^^skylord
  Ствар је у томе што РТС треба да штити и шири ту исту ћирилицу, па лого им је у ћирилици, и сајт је колико толико у ћирилици. Ово је сајт свих нас што плаћамо претплату и хоћу да буде у ћирилици, а не онакав.

  ^Dejan
  Да је ***** јесте, ту нема приче.

 6. 09/09/2007 | 15:59
  orashchitj

  A da malo manje gledas tv?:)))
  Salim se... prvo si me zasmejao, a onda i sklopio celokupnu sliku pomenute tv stanice...

 7. 09/09/2007 | 22:29
  nemanja

  Веруј ми, трудим се...

Оставите коментар

Додај коментар

Запамти ме

Ш? Немања?

Немања Ћососвић

Немања је садашњи студент ВШТСС-а, а бивши ТФ-а. Професионално се бави веб дизајном, оснивач је PlumTS Inc. групе и портала града Чачка ЧаКућица. Увек је активан у сфери информационих технологија, мултимедије и интернета. Члан је BENCHmark форума, са статусом модератора.
Хобији су му научна фантастика, филмови, фотографија, рад у студентском часопису IndexPRESS и пливање.
Тренутно живи у околини Чачка, Србија.