Made in Србија

Немањин блог - звездани датум  316131.30

Одлучио сам да од сада на блогу oбјављујем само моје коментаре, мишљења и виђења из серије Звездане Стазе - Ентерпрајз која се тренутно емитује на телевизији AVALA, овом приликом хвала им на томе. О епизодама нећу писати од речи до речи већ само заплет и занимљиве моменте у епизоди. Да почнемо.

Star Trek logoПочињем од епизоде 41. јер је то епизода која је управо била емитована пре 20так минута и прва која ме је засита залепила за екран.
Мада пратим Звездане стазе од 1996. године када сам имао прилике да погледам Потрагу за Споком.
Намерно сам се одлучио да не пишем латиницом све називе, надам се да ћете ми опростити, али верујем да ће ово бити занимљиво како за мене тако и за Вас који читате овај блог.

Епизода 41. - Прекид паљбе
Ово је прва епизода где је се интегрисао вишеслојност радње, опуштеност посаде и мало хумора све помешано са симпатичном реченицом на крају серије где Шран и Арчер имају духовите реплике.

Врхунац епизоде је свакако када Совал пита Т'пол:

                    - "Зашто су опседнути нашим ушима?"
                     - "Мислим да нам завиде."

Прича почиње тако што Андоријанци заузимају планету Д класе која је првобитно била ненастањена, а коју су пре много векова пронашли Вулканци, али због немогућности настањивања оставили је ненасељеном. Пошто је насељавање планете око које су Андоријанци и Вулканци водили два рата и једва потписали мир после 12. година преговора кршење мира потписаног 2097. године (линк), јасно Вам је да Вулканци неће да седи скрштених руку док Андоријанци тераформирају и преузимају планету.
Једна мала примедба, откуд Андоријанцима могућност за тераформирање?  Колико ја знам ова епизода се мало крши са  чињеницом када су Андоријанци приступили Федерацији и када је развијена машина за тераформирање у Федерацији.

Осетило се да чим нема Бранона Барге да утиче на епизоду нешто се мења на боље. Причу је писао Крис Блек, а режирао Дејвид Страјтон. Чисто да не обесхрабрим потенцијалне трекије, од почетка до краја серија ће, према речима многих трекија који су већ гледали овај серијал, почети да се боље развија у трећој и четвртој сезони.
Што би у преводу значило, стрпите се до 53. епизоде.

За детаљне информације о епизоди Престанак Паљбе (2x15 / 41.) посетите линк.

Остаје нам да видимо шта ће се десити сутра.

 Крај преноса.


Коментари на текст

 1. 14/11/2006 | 11:07
  dmc

  Opa jos jedan ljubitelj star treka !! WELCOME friend !!...... pogledaj

  http://dmc.blog.co.yu/index.php?op=ViewArticle&articleId=74

  :)) za bolje razumevanje ;))

  Dobro nam dosao! ;)

 2. 14/11/2006 | 11:17

  Боље ме нашао. :)

Оставите коментар

Додај коментар

Запамти ме

Ш? Немања?

Немања Ћососвић

Немања је садашњи студент ВШТСС-а, а бивши ТФ-а. Професионално се бави веб дизајном, оснивач је PlumTS Inc. групе и портала града Чачка ЧаКућица. Увек је активан у сфери информационих технологија, мултимедије и интернета. Члан је BENCHmark форума, са статусом модератора.
Хобији су му научна фантастика, филмови, фотографија, рад у студентском часопису IndexPRESS и пливање.
Тренутно живи у околини Чачка, Србија.