Made in Србија

{ш}арање '11

ШарањеМожда ће ово деловати помало наивно са моје стране, за некога ко ме не познаје. Наиме, већ доста времена у назад, се носим мишљу да своје знање позајмим блогерима у овом нашем Блогограду.

Шта ја заправо хоћу? Желим да вратим дух волонтеризма и племенитости у "IT"-ју, које је некада давно у време када се интернету приступало преко модема и када се интернету приступало само ноћу јер преко дана конекција није могла да се оствари. То је неко другачије време, време које је, посматрано кроз интернет године, еонима иза нас.

Поента пројекта "Шарање" је прилично једноставна. Дизајнери, програмери, инжењери којима је интернет каријера и професионални позив ће да поделе своје време са људима којима интернет представља један не тако безначајан део дана.

Пошто је ово пилот пројекат, моја идеја, самим тим биће и моја егзекуција. Знам, знам, очекивали сте плејаду дизајнера и програмера... Е, па, не може. :)

 

Пропозиције

- морате имати блог на blog.rs (лепше је кад смо заједно);

- да је блог старији од 1. године;

- да сте нешто заиста и написали на блогу (штета је бацати време);

- коментар у овој теми (да знам да сте заинтересовани).

 

Када?

До краја септембра изабраћу три блога/блогера који се буду јавили.

 

Шта и како?

"Срећне добитнике" ћу контактирати путем мејла. Пренећете ми своје идеје, жеље и предлоге. Заједничим снагама направићемо дизајн који вам се допада и након тога направити тему за ваш блог.

Звучи брзо, али баш и није. :) 

За себе бих, замолио, ако може да на неком делу блога, стоји ко је направио блог и линк ка овом пројекту. Наравно уз претходни договор и одобрење.

 

Додатак за оне са јефтинијом ценом карте

За оне који не испуњавају неки од услова, нпр. старост блога, могу да се јаве и да оставе коментар, и ако коментар буде довољно духовит, занимљив и креативан постоји шанса... :)

 

Преглед

Значи, да резимирам, имате блог, пишете већ неко време, упознали сте (виртуелно) домаћицу, сањарења, вилу, шукија, мандрака, диемсија и друге сјајне особе које су овде већ годинама. Желите да се мало истакнете од других. Да своме блогу додате нешто сасвим ваше и лично.

Идеја и лична жеља је да од овог "Шарања" направимо нешто лепо, функционално и од опште користи.

Сав рад на "Шарању" је волонтерски и бесплатан.

 

"Знање које није употребљено, исто је као и не знање које је примењено."

 


Коментари на текст

 1. 16/09/2011 | 19:10

  Pa,evo...mislim da ispunjavam neke od uslova.

  Ovde sam jako dugo,mislim da sam poznat i zelim da moj blog dobije novi vizuelni identitet.

  Kako mi mozes pomoci?

  Pozdrav!

 2. 16/09/2011 | 19:19
  suky

  prozivao sam nekoliko puta naše admine da urade nešto po pitanju platforme koja se nije menjala godinama već, što je za internet, kako si sam rekao period u eonima. ALI! oni mi nekako deluju nezainteresovani, čak do te mere da ni one najobičnije liste, vredi pogledati, kanditati, nisu adekvatno ažurirane. koliko puta se samo desilo da klikneš link a ono nema nikog tamo. verovatno i sad ima takvih linkova. ako je to reprezentativni deo bloga onda bi svakako trebalo da tamo neko postoji. makar bilo šta.
  mogli su malo da ažuriraju i komentar boxove pa da možemo da linkujemo slike i muziku, da imamo replay opcije kao na ostalim blogovima, ali jok more. ovi naši admini su teška ladovina.
  srećno sa projektom... ;)))

 3. 16/09/2011 | 19:38

  Ovakva nemoralna ponuda se ne odbija. Nominujem se za kandidata.
  pozdrav

 4. 16/09/2011 | 19:39

  Samo bih se nadovezao na šukijev komentar i dao primer jednog bloga za koji mislim da ima bolje i savremenije funkcije koliko-toliko...

  http://www.blogoye.org/

  Blog.rs je kvalitetan blog što se tiče blogera, kvalitetnih postova, dinamike, druženja, zbog čega sam i ovde.

  Ali sve to u korist bloga, lakšeg komuniciranja, fleksibilnosti uređivanja,širine, tebalo bi da admini porade na toj funkcionalnosti.

 5. 16/09/2011 | 20:08

  Ovde sam jer je dobro drustvo... Zamislimo se samo u nekoj kafani, u noci, petak na subotu, sa malo alkohola... :) Ne mogu da zamislim, a vi? :)
  Necu da se nominujem! Nije da nemam ambicija, imam ih i previse, i toliko obaveza, da ne mogu jos i tamo da stignem, pa i da hocu... Vi radite, ja vam pisem na teme... Hm... :)

 6. 16/09/2011 | 23:58

  Saranje, kakva divna ideja,
  da svi blogovi budu dugice kao moj:))))

 7. 17/09/2011 | 00:20

  E tako mi i treba kada sam obrisala blog, pa mi je ovaj star samo dva dana ! Hahahaha, jaooo sto u ovom trenutku ne volim sebe :D

 8. 17/09/2011 | 10:39

  А док они чекају да ми радимо, ха? :)))
  Поздрав велики за дивну идеју! Надам се да ће срећни добитници бити уистину срећни поновом.

 9. 17/09/2011 | 13:21

  Skrip, skrip, tandrk... Ja dogurah i svoj blog, pa ti sad odluci. Sacekah da se jave ovi stariji blogeri, pa tek sad dodjoh. I da se razumemo, sa ove strane je cista mehanika nema elektronike, pa ako ti je izazov ti... Ideja je divna i nesebicna, u svakom slucaju hvala na tom lepom gestu. Pozdrav.

 10. 17/09/2011 | 14:33
  nemanja

  Drago mi je što ima dosta zainteresovanih.
  U međuvremenu sam poslao par poruka kolegama, pa ako se budu odazvali biće zanimljivo.

 11. 17/09/2011 | 16:08

  Hvala ti na ovome. Ne ulazim u priču iz zdravstvenih razloga. Ako bude sreće, kasnije. Ostajemo u kontaktu.

 12. 17/09/2011 | 17:15
  nemanja

  @sanjarenja56
  Nema na čemu, ali uveren sam ja da ćemo mi kad tada nešto da pravimo. :)

  Želim vam sve najbolje i da se što pre ti problemi razreše.

 13. 21/09/2011 | 18:13

  Nemanja, nisi pažljivo čitao, a ne bih volela da ostane nešto nedorečeno i nejasno. Zato te podsećam na tvom blogu (nemam tvoj mejl). Markoantonije je pokrenuo peticiju logovanja za komentare, koju su potpisali svi prisutni ozbiljni blogeri. Imao je svoje lične razloge.
  Nastavak nema veze s nim, to je parodija koja treba da svima smuči besmisleno dopisivanje komentara, nadpisivanje da bi se na listi bilo na što višem mestu (mada se na kraju pretvorila u prilično duhovito nadigravanje). Ti si lepo predložio ukidanje liste sa najviše komentara. I ja sam za to, ali video si da admini nisu. Danas je 21.9. ako se ne varam. Da li bi ti vraćao neki svoj post od pre mesec dana i dopisivao komentare samo zato da bi na listi stigao što više? Ne bi, ti si ozbiljan bloger. Ti si, pre svega, bloger.
  Zar ne bi bilo lepo da se vratimo starim dobrim običajima: komentari se odnose na post, diskusija se vrti oko sadržaja posta, ulogujemo se za svaki komentar. I, da ne zaboravim: ne zovemo komšije, prolaznike ni poštare da se upišu i potvrde kako smo divni, sjajni i najbolji na svetu. Dogovoreno?

 14. 22/09/2011 | 19:21
  nemanja

  Odgovorio sam ti na tvom blogu (za slučaj da pogledaš ovde).

  Inače, žao mi je, kolege se nisu odazvale. Možda drugi put.

  Da li ima još zainteresovanih da se prijave?

 15. 22/09/2011 | 19:36

  Hvala ti. Imaš mejl.

 16. 29/09/2011 | 19:33

  Ekspertu i ovde ću da napišem da nisi jedini Nemanja

 17. 30/09/2011 | 15:34
  marinamil

  Eto i mene u poslednjem trenutku ;) Da nisi napisao ovaj uslov da blog bude stariji od godinu dana na pamet mi ne bi palo da proverim koliko već dugo pišem ovde! Užasna sam... :) U svakom slučaju, hvala što si mi skrenuo pažnju i sad sam se i ja ubacila u priču, zainteresovana naravno. ;)

 18. 30/09/2011 | 21:32
  nemanja

  Sačekaćemo ponoć, pa da objavim sa kim ću sarađivati u narednom periodu. :)

 19. 30/09/2011 | 22:02
  zvezdatvoja

  Im just a newbie :)

 20. 01/10/2011 | 00:04
  nemanja

  Ponoć prošla, nova tema objavljena. Saznajte ko je bio srećne ruke.

Оставите коментар

Ш? Немања?

Немања Ћососвић

Немања је садашњи студент ВШТСС-а, а бивши ТФ-а. Професионално се бави веб дизајном, оснивач је PlumTS Inc. групе и портала града Чачка ЧаКућица. Увек је активан у сфери информационих технологија, мултимедије и интернета. Члан је BENCHmark форума, са статусом модератора.
Хобији су му научна фантастика, филмови, фотографија, рад у студентском часопису IndexPRESS и пливање.
Тренутно живи у околини Чачка, Србија.