Made in Србија

Велика промена

Драги, посетиоци, комшије, непријатељи, пријатељи, браћо и сестре, ближа и даља родбино, имам част да Ви најавим нове промене у мој живот.

Промене ћу изложио хронолошки.

 • Продао сам свој монитор, Samsung 755DFX
 • Рад на мом Star Trek сајту, treknexus.com сам довео у бета фазу
 • Купујем нов монитор
 • Нове информације о Аdobe Web Premium CS3 пакету

Па, дозволите, да објасним...

Оде Sljamsung!

Стицајем околности, један момак који има стари рачунар, а кога ја познајем, је прихватио мој предлог да га прода. И ја да испаднем добар, кажем људима о каквом компјутеру је реч, мада када сам говорио, погрешим у једном, а то је да монитор не иде уз конфигурацију.

Пошто је то испао проблем, ја се понудим да свој монитор истурим, и тако ја успем да продам свој монитор. Сутра око 11 часова ћу га испратити из свог дома.
Ево неких слика...

Samsung 755DFX
На мом радном столу...
 
Samsung 755DFX
 Неко ми се овде потписао... Хехе...
 
Samsung 755DFX
101 Далматинац, залепљен привезак
 
Samsung 755DFX
Битни рођендани
 
Samsung 755DFX
Како изгледа место за укључивање
 
Толико о њему. Дуго ме је служио, нека и следећег власника служи колико и мене.
 
 
Нови trek сајт! 
 
Даље, једна врло врло важна вест за мене је објављивање сајата TrekNexus ( www.treknexus.com ) у бета фазу. Оргинално сам сајт, односно његов дизајн је планиран за сајт Стива Крутцлера ( Steve Krutzler ) власника сајта TrekWeb. Како је Стив заузет својим послом у Yahoo! компанији није било времена да се то уради. Како ја нисам имао превеликих обавеза неко време одлучио сам да засучем рукаве и оживим дизај.

За сада је CMS ( Textpattern ) интегрисан, као систем за вести, убачене су слике са Yahoo! flickr-a тако да на сајту су стално друге слике, подигнут је и бета форум, који ће бити модификовани phpBB3. Планирам да ће сајт бити у алфа фази око нове године можда мало касније. Не бих да задајем себи неке рокове.

Могу само да најавим да ће бити одличних фазона на сајту које до сада нигде другде нису могли да виде, и надам се да ће све трекије бити презадовољне самим сајтом. Једна од мојих жеља је да све организоване групе поштовалаца Star Trek-a се региструју на сајту како би имали једну главну базу свих група. Тиме би се придошлице у наш свет лакше организовале и нашле групу у њиховој околини.

50% од зараде сајта ће ићи у један фонд из кога ће се финансирати независне продукције, а остатком ће се финансирати развој самог сајта.

 

Нови монитор!

Како ствари стоје постаћу поносни власник Proview монитора од, сада већ сасвим нормалних, 22" ( односно 55.88 центиметара ), и да ствар буде лепша то је widescreen ( широко-угаони ) монитор, формата 16:9.

Званична ознака овог монитора је AI2237W, детаљније о њему можете видети овде. Мало сам ипак био забрину непознатом марком и о чињеници да непостоји ни један, али ни један једини, тест или преглед овог монитора на енглеском или српском језику.

Ево пар малих слика:

Proview AI2237W Proview AI2237W

Ако желите да видите увеличане фотографије мораћете да кликнете на "High Res. Images" у секцији Download, са линка изнад ( или овде ). На прву лопту мени се допада јер ме подсеђа на Apple HD Cinema Display мониторе.

Још једна супер ставка јесте да је гаранција 3 године на НУЛА мртвих пиксела!

 

Adobe Web Premium CS3 додатак! 

За све оне које и даље мучи проблем са лиценцирањем, хоћу рећи, мрзи Вас да се региструјете на Adobe-овом сајту, решење представља овај торент

П.С.
Разболео сам се, прехлада ме сахватала. 

Морам да подели са Вама слике наше мале маце, додуше сада је велика, али ово су слике када је била мала.
Маца Мијица Маца Мијица

Маца Мијица Маца Мијица

Њен special abillity јесте да стоји на задњим шапицама и да се мази.
Оно што је најсмешније јесте да када се мало сагнете и понудите јој руку, она ће да се пропне и шапицама Вам ухвати прст и повуче ка себи, али ни у једном тренутку не избацује канџе. 


Коментари на текст

 1. 18/12/2007 | 08:15

  novi monitor lepo izgleda, o ostalom nemam šta da kažem, nisam stručna, ali maca...
  e tu sam takorećui expert- preslatka je, i na slici se vidi koliko je umiljata.
  Prijatno!

 2. 18/12/2007 | 16:02

  pozdrav lijepa maca

 3. 19/12/2007 | 00:38

  Сад кад ухватим сликаћу је па ћу окачити нове слике да Вам се мало шравим важан.

 4. 25/12/2007 | 13:50

  За колико си утопио твој монитор? Ја сам мој 757p за 41€. А заменио сам га Samsung 223BW. Значи, нешто као то твоје, само скупље :p

  Оно што ме интересује је да ли тај монитор има DVI (пошто у спецификацији стоји да је DVI опциони прикључак)?

  И да те сада обрадујем, однос страна је 16:10 а не 16:9 и дијагонала није 22"' већ свега 21,6" (0,4", одн. 1cm мање). И детаљ који ми није јасан аа стоји у тој спецификацији, угао видљивости од СВЕГА 80 степени по вертикали и хоризонтали? Зар је то могуће?

 5. 25/12/2007 | 18:38

  Ja ti naškrabah komentar danas pred kraj rada, al' se on ne pojavi još uvek. Ako ga još nisi moderisao, onda obriši ovaj komentar, a ako nije uopšte prošao, rekni da prokomentarišem opet :D

 6. 25/12/2007 | 20:54

  Ствар је у томе што ме спам ботови обожавају, па морам да се браним.

  Мој монитор је отишао за поносних 20 евра ( или неко воли да пише/каже, еура ). За више није могло из разлога што мало блурује слику по угловима. Тако да за паре које је отишао то је права погодба.

  Честитам на куповини, надам се да ће те дуго служити.

  Кажу људи да има DVI и да је на њега 0 пиксела гаранција. Сад опет ту може бити проблема, јер за суб пикселе ништа нису рекли.

  Тачно тако, он је 0.4" инча мањи од реалне величине. То до сада, заиста нисам приметио. То некако могу и да преживим.

  Потпуно је логично да је 16:10 из разлога што је резолуција 1680×1050. То није ништа чудно. И твој монитор је вероватно исто тако 16:10 због резолуције.
  Доказ http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_common_resolutions је у листи на сајту.

  А ако погледаш мало боље спецификације, видећеш да на сајту стоји Хоризонатала 80|80 што значи од нормале ( 90 степени ) на монитор лево и десно је по 80 степени видљиво. То исто пише и за вертикалу.

  Нисам још узео монитор тако да ћу га ипак погледати. Једино за мањак 0.4" представља проблем.

 7. 26/12/2007 | 09:40

  А јеси ли пробао да размагнетишеш твој стари монитор (defaus) и да му средиш фокус? Јер, то се временом „поједе“. Могао си можда још који еврић да извуче :)

  За формат, знам ја да је логично, него сам ти само исправио импресије из овог записа о 16:9 и 22" :) Разлика у величини, после 17" CRT је неприметна. А ако планираш да се играш на монитору, можда т је болје да размислиш о неком 20" моделу, јер на 22" (или 21,6") ће то са свежијим играма да буде мали проблем ако имаш слабију графику. А ако ти монитор треба за SOHO примену, 22" је премија.

Оставите коментар

Додај коментар

Запамти ме

Ш? Немања?

Немања Ћососвић

Немања је садашњи студент ВШТСС-а, а бивши ТФ-а. Професионално се бави веб дизајном, оснивач је PlumTS Inc. групе и портала града Чачка ЧаКућица. Увек је активан у сфери информационих технологија, мултимедије и интернета. Члан је BENCHmark форума, са статусом модератора.
Хобији су му научна фантастика, филмови, фотографија, рад у студентском часопису IndexPRESS и пливање.
Тренутно живи у околини Чачка, Србија.